Witold Kepinski - 12 juni 2023

Vijf kernpunten Dell Technologies bieden pad naar lenige en veilige organisatie

Vijf kernpunten ziet Dell Technologies om met technologie de menselijke vooruitgang te stimuleren en daarmee het leven van de mens en organisaties te vergemakkelijken en veiliger te maken. Een gesprek met Isabel Moll, een kleine twee jaar CEO van de Nederlandse vestiging, en met Nicolai Moresco, Senior Vice President West-Europa van Dell Technologies.

Vijf kernpunten Dell Technologies bieden pad naar lenige en veilige organisatie image

Dutch IT Channel spreekt het tweetal tijdens Dell Technologies World 2023 (DTW) event dat eind mei plaatsvond in Las Vegas. De keynote van Co-COO Jeff Clarke en Chief Digital Officer en CIO Jen Felch met het thema 'Unstoppable Innovation', en de keynote van Michael Dell, chairman en CEO, hebben de nadruk gelegd op Future of Work, kunstmatige intelligentie (AI), multicloud, edge en security. “Dit geeft alles een echte kans om een organisatie opnieuw vorm te geven", aldus Isabel Moll.

Moll en Moresco geven aan hoe het IT-bedrijf klanten helpt om die transformatie mogelijk te maken. “Wij inspireren onze klanten om in deze uitdagende tijd wendbaarder te worden en meer te kunnen bereiken en om te gaan om onverwachte veranderingen. De meeste organisaties zijn al begonnen met de public cloud te gebruiken. Nu willen ze hun eigen cloud definiëren en dat is in de meeste gevallen een hybride en liefst een multicloud. Wij helpen ze om de diverse bronnen van computing binnen een organisatie naadloos te laten samenwerken. Daarom werken we nauw samen met bijvoorbeeld Microsoft, Red Hat en VMware”, leidt Moll het gesprek in.

Hybride werkplek – Future of Work

De toekomst van het werken (Future of Work) heeft zijn beslag gekregen in de corona-jaren. “De hybride werkplek is een feit, maar het is geen ‘one size fits all’, elk scenario heeft zijn eigen requirements ”, zegt Moll. “Hoe doe je bijvoorbeeld hybride bijeenkomsten met mensen die verschillende apparaten gebruiken? Hoe kun je eenvoudig een nieuw apparaat toevoegen? Hoe zorg je voor een extra scherm als je anderen iets wilt laten zien op locatie? Er zijn meerdere scenario’s denkbaar en wij hebben de passende producten en services ervoor ontwikkeld.”

Dell zorgt overal voor naadloze samenwerking, productiviteit en innovatie met de meest intelligente apparaten, veilige en duurzame technologieën plus uitgebreide lifecycle services. Dit maakt de eindgebruikers tevreden, maar ook de IT-beheerders, omdat Dell de onderliggende infrastructuur vereenvoudigt.

Moresco: “Je moet ervoor zorgen dat medewerkers beschikken over het juiste apparaat en dat ze beveiligde toegang hebben tot de juiste data.”

Multicloud

Het tweede kernpunt is multicloud. “Klanten gebruiken meerdere clouds om hun werkprocessen af te handelen. Maar ze willen wel kunnen orkestreren hoe de datastromen verlopen. Waar de gegevens worden verwerkt, waar ze worden opgeslagen. Zonder al te ingewikkelde handelingen”, vindt Moll.

Hiervoor zet Dell technologies zijn as-a-service aanbod APEX in. Dit zorgt voor meer wendbaarheid en controle, en gaat uit van ‘multicloud by design’. APEX Cloud Platforms is een portfolio van volledig geïntegreerde, kant-en-klare systemen die consistente operaties leveren door cloud operating modellen uit te breiden na on-premises en edge-omgevingen. Bij APEX is as-a-service een sleutelbegrip. Dell APEX omvat nu de breedte van zijn portfolio; van pc's en IT op locatie tot publieke clouds en edge locaties.

AI

Over AI zegt Moll bondig dat het mogelijk is analyses te verrichten van de verzamelde data binnen een organisatie. Daarvoor is wel een moderne data-infrastructuur nodig. Een datafundering die zich automatisch aanpast aan het data-ecosysteem van een organisatie. Met een flexibele, slimme en cyberbestendige infrastructuur, speciaal gebouwd voor kritische workloads van edge-to-core-to-cloud.

Zo werd tijdens DTW het Project Helix aangekondigd, een gezamenlijk initiatief met NVIDIA om het voor bedrijven gemakkelijker te maken om generatieve AI-modellen op locatie te bouwen en te gebruiken om snel en veilig betere klantenservice, marktinformatie, enterprise search en een reeks andere mogelijkheden te bieden.

Het project levert een reeks full-stack-oplossingen met technische expertise en kant-en-klare tools op basis van de infrastructuur en software van Dell en NVIDIA. Het bevat een complete blauwdruk om ondernemingen te helpen hun eigendomsgegevens te gebruiken en generatieve AI gemakkelijker en op verantwoorde en nauwkeurige wijze in te zetten.

Edge

Het vierde kernpunt is de edge. “Er zijn op dit moment al net zoveel data aan de rand van het netwerk als in de cloud”, stelt Moll. “Dat moet je veilig kunnen beheren. Daarvoor hadden we het Poject Frontier in het leven geroepen. Hieruit is Dell NativeEdge voortgevloeid, een softwareplatform voor edge operations, ontworpen om bedrijven te helpen veilige edge-implementaties te vereenvoudigen en te optimaliseren. Klanten kunnen edge operations stroomlijnen voor duizenden apparaten en locaties van de edge tot core datacenters en meerdere clouds.”

Aanvankelijk ontwikkeld voor de telco’s van deze wereld, maar ook heel goed toe te passen binnen retail, waar edge computing hand over hand toeneemt.

Dell NativeEdge is speciaal gebouwd om elke enterprise edge use case aan te sturen met zero-touch implementatie en een open systeemontwerp, dat integreert met diverse hardware uit het Dell end-to-end portfolio.

Edge computing biedt bedrijven veel voordelen, maar zorgt tegelijkertijd voor een complexere infrastructuur. Dell biedt een interessante nieuwe oplossing die deze complexiteit, en veel van de beveiligingsproblemen die inherent zijn aan het inzetten van apparaten en toepassingen aan de rand, aanpakt met uitgebreide software die klanten moet helpen hun randactiviteiten te stroomlijnen. Het bespaart geld en tijd, aldus Moll.

Security

Onnodig te zeggen dat IT-beveiliging ook een kernpunt is. “Project Fort Zero zorgt voor end-to-end oplossingen voor veilig dataverkeer. Onze oplossing wordt gevalideerd door het Amerikaanse ministerie van defensie. Ik vind het trouwens wel een mooie naam. Een fort verwijst naar een stevig verdedigingswerk. En Zero naar Zero Trust”, zegt Moll.

Project Fort Zero bouwt voort op het momentum van Dells Zero Trust Center of Excellence en het ecosysteem van partners om de invoering van Zero Trust te versnellen. Onder leiding van een ecosysteem van meer dan dertig toonaangevende technologiebedrijven zal Dell in de komende twaalf maanden een gevalideerde Zero Trust-oplossing van geavanceerde volwassenheid leveren.

End-to-end wil zeggen dat Fort Zero inzetbaar is in datacenters op locatie voor organisaties waar gegevensbeveiliging en compliance van het grootste belang zijn, maar ook op afgelegen of regionale locaties, zoals winkels, waar veilige, real-time analyse van klantgegevens een concurrentievoordeel kan opleveren. En natuurlijk in het veld, waar een tijdelijke implementatie nodig is op plaatsen met intermitterende connectiviteit, zoals vliegtuigen of voertuigen, voor operationele continuïteit.

Team

Het tweetal wijst erop dat bij alle toe te passen oplossingen de mens centraal dient te staan. “Het gaat om werken in een team, waarbij persona’s en scenario’s richting geven. Belangrijk is dat teamleden toegang hebben tot hun workloads, waar die zich ook bevinden.”

De partners van Dell Technologies spelen volgens hen een belangrijke rol om klanten te helpen de transformatie naar een lenige en veilige organisatie te maken. “Het belang van datacenters levert in op dat van de edge. Onze partners kunnen bedrijven helpen dit in goede banen te leiden.”

Door: Teus Molenaar en Witold Kepinski

Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024 Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!