Redactie - 03 december 2012

Odin Groep koopt Station to Station van KPN


De Odin Groep, de holding van onder andere de onderwijsleveranciers Heutink ICT, Van Dijk ICT en ICT Primair, neemt het bedrijf Station to Station, gevestigd in Woerden en Groningen, voor een onbekend bedrag over van KPN.

Hiermee wil de Odin Groep haar positie als ICT-leverancier voor het primair onderwijs in Nederland verstevigen.  De Odin Groep neemt alle activiteiten en alle 61 personeelsleden over.

Station to Station is een ICT-specialist voor het primair onderwijs. Het bedrijf ondersteunt meer dan 800 basisscholen met ICT-infrastructuren, IT-producten en technische en onderwijsinhoudelijke begeleiding. Voor KPN staat de verkoop van de activiteiten in het teken van een focus op kernactiviteiten. KPN focust zich in het primair onderwijs op het standaard KPN-portfolio en kan dit aanvullen met onderwijs specifieke oplossingen van partners. Vanuit dat oogpunt is ook tussen de Odin Groep en KPN een strategische samenwerking voor de toekomst afgesproken.

De Odin Groep neemt Station tot Station in zijn geheel over en zal het bedrijf met al zijn activiteiten onder dezelfde naam en met dezelfde mensen voortzetten. Daarnaast zal synergie en samenwerking worden gezocht met de andere bedrijven binnen de Odin Groep. “We merken dat scholen in deze tijden creatief om moeten gaan met hun budget”, aldus algemeen directeur Hans Lesscher van de Odin Groep. “Doordat wij nu meer scholen bedienen, zijn we nog beter in staat onze specialistische onderwijsproducten, -oplossingen en -diensten tegen concurrerende prijzen aan te bieden. En bovendien ook om mooie nieuwe ontwikkelingen te starten. Daar zitten scholen in deze tijden van krimpende budgetten en dalende leerlingaantallen echt op te wachten”, aldus Hans Lesscher.

Cloudian BW - week 11/12-2023 Trend Micro  BW Risk to Resilience World Tour week 20 tm 23-2023
Progress Communications BN start week 17 tm 19

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!