Redactie - 27 maart 2013

Micro Focus en IT-oLogy bundelen kennis rond IBM zEnterprise mainframe


Micro Focus, softwareleverancier op het gebied van modernisering, testen en management van enterprise applicaties, sluit een partnership met IT-oLogy, een internationaal samenwerkingsverband van bedrijven en onderwijsinstellingen op het gebied van IT.

IBM mainframe zEnterprise strategie
Met dit partnership draagt Micro Focus bij aan de doelstelling om studenten te stimuleren om te kiezen voor een beroep in de IT-sector en een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van IT-studenten en IT-professionals. Gezamenlijk willen Micro Focus en IT-oLogy de IBM mainframe zEnterprise strategie versterken. Het doel van de samenwerking is om de dreigende kenniskloof te overbruggen door meer IT-studenten op te leiden tot mainframe-ontwikkelaar.

Eclipse en Visual Studio
De samenwerking biedt IT-studenten de nieuwste technologieën om hun kennis en vaardigheden van IBM mainframe zEnterprise verder te ontwikkelen. Micro Focus stelt haar Enterprise Developer producten beschikbaar die zowel in Eclipse als in Visual Studio werken. Studenten kunnen gebruikmaken van deze geïntegreerde ontwikkelomgevingen om hun kennis en vaardigheden van de IBM mainframe-omgeving verder te ontwikkelen. Hierdoor kan in de toekomst beter worden voldaan aan de vraag uit de markt naar in mainframe gespecialiseerde IT’ers. Daarnaast willen beide partijen met het partnership werken aan meer bewustwording en begrip van de waarde van het mainframe.

Door: Witold Kepinski

Infopulse BW vierkant en liggend week 10 -2024 Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!