Redactie - 08 augustus 2013

LeaseWeb cloud krijgt load balancers


Hostingprovider LeaseWeb heeft load balancers toegevoegd aan zijn Public Cloud. Klanten kunnen nu het gebruik van hun cloud resources optimaliseren door dataverkeer tussen instances te verdelen.

Load balancing is een techniek waarbij dataverkeer over meerdere servers wordt verdeeld om voor een gelijkmatige belasting te zorgen. Hierdoor kunnen klanten het gebruik van resources optimaliseren en de responstijden van hun servers verkorten. Dit resulteert in een beter schaalbare cloud-infrastructuur met hogere beschikbaarheid. Load balancing biedt met name uitkomst in situaties waarin het nodig is om applicaties op eenvoudige wijze schaalbaar te maken.

Facturatiemodellen
De nieuwe dienst is per direct beschikbaar voor alle gebruikers van LeaseWeb Cloud, op basis van een vast maandtarief. Robert van der Meulen (foto), Manager Cloud bij LeaseWeb: “Veel aanbieders van load balancing-diensten hanteren onduidelijke facturatiemodellen. Vaak brengen ze daarbij kosten in rekening die afhankelijk zijn van het aantal inkomende verzoeken. Transparantie is echter juist een van onze kernwaarden. Onze load balancer biedt dezelfde krachtige functionaliteit om het verkeer in goede banen te leiden.”

Software-defined firewall
De introductie van de load balancing-dienst volgt na de recente lanceringen van een software-defined firewall en een private virtual network, die eveneens beschikbaar zijn via het klantenportal van LeaseWeb. Van der Meulen: “Onze load balancing-dienst is volledig geïntegreerd met ons klantenportal en werkt dus samen met onze andere cloud-diensten. In combinatie met ons wereldwijde netwerk met een capaciteit van 3,5 Tbps zijn onze cloud-oplossingen uitgerust om enorme volumes dataverkeer te verwerken.”

Door: Witold Kepinski


Nutanix BW 30-05 tm 15-06-2023 Trend Micro  BW Risk to Resilience World Tour week 20 tm 23-2023
SLTN liggend

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!