Redactie - 27 augustus 2013

Jury Dutch BI Award maakt genomineerden bekend


De jury van de Dutch BI Award nomineert Brandweer Amsterdam/Amstelland, GBRD Parkstad Limburg en Seacon Logistics voor het predicaat “Slimste organisatie van Nederland”.

Welke organisatie verbaast vriend en vijand met een innovatieve informatie-voorziening die de traditionele grenzen van Business Intelligence doorbreekt? En die meer dan een positief effect heeft op de doelstellingen van de organisatie? Op dinsdag 1 oktober 2013 vindt in de namiddag het BI-evenement “Intelligence at the speed of business” plaats in het EYE Filmmuseum in Amsterdam. Tijdens dat evenement wordt de winnaar van de Dutch BI Award 2013 bekend gemaakt.

De genomineerden
De onafhankelijke en deskundige jury van de Dutch BI Award 2013 selecteerde uit 40 aanmeldingen zes opvallende kandidaten. Het kostte de jury bijzonder veel moeite om uit die vrijwel gelijkwaardige kandidaten er uiteindelijk drie te nomineren voor de BI Award 2013. Wie mag zich straks de slimste organisatie van 2013 noemen?

Dit zijn de drie genomineerden:

  • Brandweer Amsterdam/Amstelland. De brandweer staat voor het redden van mensen en dieren in noodsituaties en uiteraard het blussen van branden. Plaatsvervangend korpschef Ricardo Weewer vindt het voorkómen van branden een belangrijke nieuwe taak. Op de werkvloer werd een manier bedacht om dat te realiseren. Met opzienbarende resultaten!
  • GBRD Parkstad Limburg. Het betreft hier een samenwerkingsverband van de acht Limburgse gemeenten Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Nuth, Onderbanken, Simpelveld en Voerendaal. De Gemeenschappelijke Belasting- en RegistratieDienst Parkstad Limburg heeft volgens Algemeen Manager Sjef Leenen en Manager Intelligence Harold Vanhommerig BI als competentie georganiseerd. Dat heeft geleid tot groot succes.
  • Seacon Logistics. Dit wereldwijd opererende bedrijf in containers, warehousing en distributie controleert goederen- en informatiestromen. Transparantie door slimme systemen in de logistieke keten maakt het verschil. Informatievoorziening is voor CEO Corné Geerts dan ook van het allergrootste belang.
Evenement
Op 1 oktober 2013 vindt het BI-evenement “Intelligence at the speed of business” plaats in het EYE Filmmuseum in Amsterdam. EYE ligt recht achter het Amsterdamse Centraal Station aan de overzijde van het IJ, gemakkelijk te bereiken met de veerpont. Het gebouw heeft een eigen parkeerplaats. De bijeenkomst is gratis, begint om 15:30 en duurt tot ongeveer 20:00 uur. Bezoekers moeten zich tevoren aanmelden via de website.
Het programma bestaat uit enkele keynotes. Zie voor het definitieve programma de website.

Uiteraard zullen ook de drie genomineerden zich nogmaals presenteren. Juryvoorzitter Menno Lanting, auteur van onder meer het boek ‘De Slimme Organisatie’ zal de Dutch BI Award 2013 uitreiken aan de winnaar. De BI-publieksprijs 2013 wordt uitgereikt door jurylid Rens de Jong, presentator bij BNR Nieuwsradio. Na afloop is er uitgebreid gelegenheid tot netwerken.

 
Infopulse BW vierkant en liggend week 10 -2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Infopulse BW vierkant en liggend week 10 -2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!