Redactie - 14 augustus 2014

Core business grootste PC-fabrikant is smartphones

Lenovo, 's werelds grootste computerfabrikant, heeft in het afgelopen kwartaal 15,8 miljoen smartphones verscheept, tegenover 14,5 miljoen computers.

Vooral Chinese markt
Als de cijfers vergeleken worden met een aantal jaar geleden, dan blijkt dat het aantal verscheepte smartphones met maar liefst 39 procent is gestegen. De klandizie is echter vooralsnog vooral afkomstig uit thuisland China, slechts 2,8 miljoen smartphones gingen de grens over. Lenovo beweert dat het de grootste Chinese fabrikant van smartphones is, maar daarover bestaat enige onenigheid, zo zou deze titel ook aan Xiaomi kunnen toebehoren.

Groot marktaandeel
Niet alleen de verkoop van smartphones verloopt goed, ook andere onderdelen van Lenovo floreren. De fabrikant heeft nu een marktaandeel van ongeveer 20 procent in de markt voor computers verworven, het aantal verscheepte exemplaren steeg dan ook met 15 procent. Zo steeg ook het aantal verscheepte tablets met maar liefst 67 procent vergeleken met een jaar eerder, naar 2,3 miljoen stuks. Hiermee is Lenovo op respectievelijk Samsung en Apple na wereldwijd de grootste fabrikant van tablets.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Comstor BW 11 tm 17 dec 2023
SLTN liggend

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!