Redactie - 28 augustus 2014

Support voor mobility en BYOD krijgt prioriteit in datacenter

57% van de IT-beslissers zegt voor de komende 24 maanden een datacenterproject op de planning te hebben staan met het oog op toenemende support voor mobility en BYOD. Dit blijkt uit onderzoek van Telindus en VCE onder 115 Nederlandse IT-beslissers.

Ook projecten binnen datacenters voor andere doeleinden zijn populair. 50% van de respondenten geeft aan een dergelijke project te hebben gepland om backup en disaster recovery te verbeteren, terwijl 50% de servers in het datacenter van plan is te vernieuwen. 49% stelt te werken aan projecten om het toenemend gebruik van de private cloud op te vangen. Ook een upgrade van de storage staat hoog op de agenda.

Zorgen
De IT-beslissers zijn ook ondervraagd over welke aspecten van het datacenter zij zich zorgen maken. De top vier van belangrijkste zorgen ziet er als volgt uit:

  1. Het omgaan met veranderingen in vraag
  2. Tijd die nodig is om nieuwe systemen te implementeren of upgraden naar nieuwe technologie
  3. Verzekeren/bewijzen van compliance
  4. Tijd die nodig is voor het testen en toepassen van patches

"Organisaties willen meegaan met de tijd en niet worden geremd door een IT-infrastructuur. De IT-afdeling moet snel kunnen reageren op vragen en om dat te kunnen doen, is een gestandaardiseerde omgeving key. Een dergelijke omgeving is inzichtelijk en biedt IT-managers de mogelijkheid om veel eenvoudiger en vooral sneller in te spelen op de nieuwste ontwikkelingen. Bovendien houdt de organisatie de regie en hebben de gebruikers niet de behoefte om IT-middelen in te gaan zetten buiten de IT-afdeling om. Dit staat ook wel bekend als de ‘Shadow IT’, met alle ongecontroleerde gevolgen van dien voor bijvoorbeeld de beschikbaarheid of compliancy”, zegt Harm de Haan, Manager Consultancy bij Telindus.

'Mobility domineert de agenda'
Tonnie van Grinsven, Account Executive bij VCE: “Uit ons onderzoek en de trends in de markt blijkt duidelijk dat mobility de agenda in de boardroom blijft domineren. De verschillende aspecten van een mobility-strategie, zoals BYOD, mobiele apps, et cetera, zijn heel zichtbaar voor werknemers en klanten. Daarom is het cruciaal om een flexibele, gevalideerde en voorspelbare architectuur aan de basis te hebben. Het is onvermijdelijk dat de complexiteit van het beheer toeneemt door het groeiende aantal end user devices op de werkplek, maar complexiteit van de datacenterinfrastructuur is te voorkomen. Bij VCE willen we IT-organisaties bevrijden van de tactische eisen van mobility, zodat zij zich kunnen focussen op hun strategie. Denk aan het realiseren van een optimale eindgebruikerservaring, terwijl de kosten worden verlaagd.”

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!