Redactie - 01 maart 2015

Koningin Máxima spreekt op het Mobile World Congress

Morgen zal koningin Máxima een toespraak houden tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Zij is daar aanwezig als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling.

Koningin Máxima houdt onder meer een toespraak bij de Mobile World Summit, een besloten onderdeel van de conferentie op maandagmiddag. Het thema is 'Enabling Digital,Financial and Social Inclusion'. Tijdens de sessie 'Connecting Billions Across the Developing World' gaat Koningin Máxima in op de rol van mobiel bankieren voor betere toegang tot veilige en betaalbare financiële diensten.

Wereldwijd hebben miljarden mensen nog geen bank- of spaarrekening. Dit belemmert hen in hun economische ontwikkeling. Velen van hen bevinden zich in armoedesituaties en wonen in afgelegen landbouwgebieden. Mobiel bankieren biedt deze mensen de kans op toegang tot financiële diensten en economische ontwikkeling. Het gaat hierbij niet alleen om een bank- of spaarrekening, maar ook om toegang tot verzekeringen, pensioenen en leningen. Voor telecombedrijven ligt er met name een groot potentieel bij kleine ondernemingen, waaronder veel vrouwen die een eigen bedrijf runnen. De huidige mobiele telefoons bieden hen beperkte toegang tot bankieren op afstand. Door deze doelgroepen te betrekken bij het gebruik van smart-phones en mobiel internet kan de toegang tot financiële diensten in de toekomst substantieel verbeterd worden volgens de VN.

Toehoorders bij de besloten sessie zijn onder anderen ministers voor telecommunicatie, CEO's van telecombedrijven en toezichthouders. Congresdeelnemers aan het openbare gedeelte kunnen gedurende drie dagen workshops bijwonen en de beursvloer bezoeken waar circa 2000 telecomondernemingen en organisaties zich presenteren.

De Group Special Mobile Association (GSMA) is een vereniging die de belangen behartigt van 1000 leveranciers van draadloze communicatie en aanverwante bedrijven en is organisator van het Mobile World Congress.

Executive People en Dutch IT-channel zijn aanwezg voor het maken van dagelijkse reportages. Tevens zijn Executive People en Dutch IT-channel organisatoren van het Dutch Mobile Networking Event (DMNE) die tijdens het MWC 2015 plaatsvindt voor Nederlandse congresgangers.

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!