Oracle OpenWorld 2016 stelt cloud ervaring centraal image

Oracle verwelkomt tussen 18 en 23 september duizenden klanten, honderden partners en miljoenen online bezoekers uit meer dan 141 landen bij Oracle OpenWorld 2016 in San Francisco. De conferentie stelt de cloud ervaring centraal. De redactie van Dutch IT-channel en Executive People doet ter plekke verslag van Oracle OpenWorld 2016. De conferentie keynotes zijn te volgen via een Live Stream. Als opvolging van Oracle OpenWorld, organiseert Oracle vele Oracle Cloud Days met een drie maanden durende tour door zestig verschillende steden om de kracht van datagedreven innovatie en digitale transformatie te tonen. In Brussel vindt deze Cloud Day plaats op dinsdag 8 november. Nederland volgt op dinsdag 6 december aanstaande in de RAI in Amsterdam. 

Oracle OpenWorld 2016 duurt dit jaar tot en met 22 september en brengt technologie-experts, wereldleiders en innovators samen om ideeën uit te wisselen over de toekomst van technologie en de impact die dit heeft op de manier van leven en werken. Het evenement heeft volgens Oracle een dynamische line-up met de slimste denkers van vandaag, waaronder bestsellerauteur en onderwijzer Adam Grant, gerenommeerde economisten als Moody’s Mark Zandi en de belangrijke politieke strategen Stephanie Cutter en Mike Murphy.

Partners

Op zondag 18 september staat het Oracle PartnerNetwork centraal met een OPN Keynote en Regional General Sessions. Partner krijgen te horen waar kansen liggen met thema's zoals customer cloud journeys en ondersteuning voor de Oracle channel. In de avond is er een OPN AfterDark Reception. De OPN Lounge is te vinden in Moscone South, Booth 2201, waaronder andere OPN In Focus Sessions worden gehouden cloud certificeringen, specialisaties, marketing en social ondersteuning zoals via de Partner Demand Gen Rally Station. In de OPN Lounge staat ook de ISV Cloud Bar – Ask the Experts! waar partners terecht kunnen voor technische vragen. Verder wordt het OPN Test Fest gehouden en zijn er tal van program tracks te volgen

Sting, Gwen Stefani, American Authors

Op het Customer Appreciation-event van Oracle geven bovendien grote artiesten als Gwen Stefani en Sting in het AT&T Park een exclusief concert. De band American Authors, die boven in de hitlijsten staat, nemen de opening van Oracle OpenWorld voor hun rekening met een speciaal optreden in Oracle Cloud Plaza op Howard Street.

Keynote Larry Ellison
 
Zondagavond 18 september bijt Oracle Executive Chairman of the Board en Chief Technology Officer Larry Ellison het spits af voor de conversaties op het hoofdpodium met een keynote over Oracle-innovaties. Hij vertelt daarbij hoe die voor een transformatie zorgen in enterprise cloudcomputing en hij zet zijn visie uiteen voor de toekomst van de IT. Gedurende de week bediscussiëren Ellison, Oracle CEO Safra Catz, Oracle CEO Mark Hurd en Oracle President of Product Development Thomas Kurian de belangrijkste onderwerpen van deze tijd, samen met andere grote namen uit de wereld van technologie en het zakenleven. “Oracle OpenWorld 2016 focust op het succes van onze klanten”, zegt Judy Sim, Chief Marketing Officer van Oracle. “Wij zetten onze klanten altijd voorop, en zorgen er daarom voor dat elk aspect van de conferentie leerzaam is, netwerken aanmoedigt, innovatie promoot en onze klanten en partners samenbrengt.”
 
Sessies en keynotes

Sessies: kies uit 2.240 verschillende sessie die worden gepresenteerd door 2.054 klanten en partners, 400 Oracle-demo’s en honderden exhibities van partners en klanten.

Oracle Keynotes -deze zijn live te volgen Live Stream - lokale tijden in België en Nederland:

Maandag 19 september, 02.00 uur – Oracle Executive Chairman en Chief Technology Officer Larry Ellison start met de toekomst van Oracle Cloud.

Maandag 19 september, 18.15 uur – Oracle CEO Mark Hurd deelt zijn perspectief op de toekomst van technologie en spreekt met het management van toonaangevende Oracle-klanten, waaronder Joanna Fielding, Chief Financial Officer van HSBC Technology and Services en Patrick Benson, Chief Information Officer van ClubCorp.

Dinsdag 20 september, 17.30 uur – Oracle President of Product Development Thomas Kurian toont de nieuwste Oracle-innovaties op het gebied van infrastructuur, platform, applicaties en data.

Dinsdag 20 september, 21.30 uur – Larry Ellison keert terug op het hoofdpodium om te praten over de toekomst van clouddatabases en infrastructuur.

Woensdag 21 september, 18.15 uur – John Fowler, Oracle Executive Vice President of Systems, geeft een inspirerende sessie over databaseplatforms van de toekomst, samen met Juan Loaiza, Senior Vice President van Oracle Systems Technology en met Oracle Executive Vice President David Donatelli.

 
Oracle heeft verder een aantal initiatieven om de gemeenschap en het milieu te ondersteunen:

Sustainability and Giving: Ontdek een nieuwe kijk op eten en drinken terwijl de bezoeker geniet van lokale, biologische en gezonde voedselopties. Tachtig procent van het eten op Oracle OpenWorld is afkomstig van duurzame bronnen en binnen een straal van 160 kilometer van Howard Street gemaakt. In de week van het event doneert Oracle 7.275 maaltijden aan goede doelen in San Francisco.

Plant a Billion Trees: Kom erachter hoe The Nature Conservancy en Oracle bossen redden door middel van donaties voor het planten van bomen in de Verenigde Staten, Brazilië en China die samen 290k ton koolstof absorberen. Oracle schenkt over de komende vier jaar 1 miljoen Amerikaanse dollar.

JavaOne4Kids: Neem deel aan een workshop voor kinderen om de volgende generatie van ontwikkelaars te inspireren. De workshop wordt gehost door Oracle Academy.

Education: Doe mee in een van de vele activiteiten rondom het thema onderwijs tijdens dit event. Leer meer over Oracle’s jaarlijks toezegging van 4 miljard Amerikaanse dollar aan onderwijs en de positieve impact die Oracle Academy, Oracle Giving en Oracle Education Foundation elk jaar hebben op meer dan 3 miljoen leerlingen in 110 landen.

Oracle Cloud Days

Als opvolging van Oracle OpenWorld, organiseert Oracle vele Oracle Cloud Days met een drie maanden durende tour door zestig verschillende steden om de kracht van datagedreven innovatie en digitale transformatie te tonen. In Brussel vindt deze Cloud Day plaats op dinsdag 8 november. Nederland volgt op dinsdag 6 december aanstaande in de RAI in Amsterdam.

Oracle zag in het laatste kwartaal minder vraag naar zijn hardware, maar wel een sterke stijging naar zijn cloud aanbod zoals SaaS en PaaS. Oracle is van plan zijn IaaS aanbod uit te bouwen waarbij het wil opnemen tegen public cloud marktleiders AWS, Google en Microsoft Azure.

WK

Infopulse BW vierkant en liggend week 10 -2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Infopulse BW vierkant en liggend week 10 -2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!