Witold Kepinski - 12 november 2016

Web Summit 2016 is ontmoetingspunt voor tech business innovaties

Web Summit 2016 stond in het teken van de laatste disrupties rond Artificial Intelligence (AI), Digitalisatie, Healthcare, 3D Printing en FinTech. Op de tech en startup beurs stonden meer grote IT-giganten zie graag met de veelbelovende unicorns, wetenschappers, artiesten en ondernemers van gedachten wisselden over tech business innovaties. Er kwamen ruim 53.000 bezoekers op de conferentie af waarvan ruim 40 procent vrouwen. 

John Chambers, bestuurder van netwerkgigant Cisco, verwacht dat alle landen in de wereld digitaliseren waarbij startups een cruciale rol spelen in het scheppen van nieuwe banen. Hij verwacht meer cyberoorlogen dus een goede security is een 'must'. Ook verwacht hij veel van de drone business, die alles in huis heeft zoals mobility en Internet of things (IoT) waarmee meer met data kan worden gedaan. Chambers stemde op Clinton maar hoopt dat Trump zal blijven investeren in technologie na de heftig verlopen verkiezingen.

AI impact heftig

Artificial Intelligence (AI) zal een flinke impact hebben op de maatschappij. Voordeel is dat het nieuwe markten opent met nieuwe business kansen, omdat AI zakelijke processen beter helpt begrijpen met big data, aldus Paul Daugherty, CTO van Acccenture.

Maar er waren ook meer zorgen over het effect van AI. Door de robotisering en slimme AI-toepassingen zullen banen verdwijnen en overheden zijn daar niet paraat voor. Dit blijkt uit een poll onder 500 investeerders die meededen aan Venture, een Venture Capitalist (VC) event tijdens Web Summit. Meer dan helft zegt dat AI leidt tot banenverlies. Ook vindt een meerderheid dat de Brexit schadelijk is voor de Europese Economie (82%) en Britse startups (77%). Bijna 40 % vindt dat van alle grote giganten dat Apple nu het minst innoveert. 94% was voor Hillary Clinton en bijna 89% dacht dat ze zou winnen.

Security

Facebook chief security officer Alex Stamos, zegt dat Facebook veilig wordt gehouden door een permanent team die op de achtergrond gevaren tegen houdt. Vooral op het gebied van nieuwe wachtwoorden. Met slimme toepassingen, zoals machine learning algoritmes wordt de eerlijke Facebookgebruiker herkend en de hackers buiten de deur gehouden.

Blockchain

Verder meldt CEO Carl Bass van Autodesk dat 3D printing helpt in het goedkoper en makkelijker maken van componenten. 3D Printing zal de bestaande maakindustrie niet vervangen maar eerder helpen bij innovaties onder andere tandheelkunde en het maken van juwelen. En in de Fintech werd vooral de impact van Blockchain besproken, de technologie achter Bitcoin. Met Blockchain kunnen betalingen snel en veilig worden gedaan.

Transport

Ook werden innovaties in transport, zoals treinen en automative besproken. Hyperloop One, een Amerikaanse ontwikkelaar van een supersnel transport magneetrailsysteem door een vacuümbuis met karretjes (pods) voor mensen en goederen met een topsnelheid tot 1100 km per uur, wil komend jaar meer geld binnenhalen (80 miljoen dollar), om binnen 5 jaar de eerste diensten uit te rollen aldus de Iraans-Amerikaanse venture capitalist Shervin Pishevar en Hyperloop ceo Rob Lloyd (ex-Cisco). De eerste dienst gaat rijden tussen Dubai en Abu Dhabi. Lees meer hier

Er werd verder heel veel gesproken over connected cars en bezoekers konden met een BMW i3 een proefritje maken. Verder is de verwachting dat robots worden ingezet in huishoudelijke taken , winkels en ziekenhuizen.

Bono en Ne-yo

Op de Web Summit sprak de Amerikaanse artiest Ne-yo (The Gentlemen). Hij was teleurgesteld in de overwinning van Trump maar blijft wonen in de VS. Hij staat voor vrouwenrechten en zingt daarom met respect over vrouwen. Hij maande wel vrouwen dan ook niet mee te dansen op liedjes zoals deze van Chris Brown. Verder kunnen klanten direct bij hem boeken zonder extra hoge (boekings)fees aan boekingbureaus te betalen. Ne-Yo moedigde artiesten hun eigen ding te doen en niet te wachten op een grote muziekbaas, maar zelf via de online tools van vandaag je business op te zetten. 

Zorg dat iedereen toegang krijgt tot internet

U2 ster Bono was dit jaar niet aanwezig maar vroeg alle mensen, ook u de lezer, zich sterk te maken voor vrouwen in landen waar hun rechten en positie niet heel sterk is. Voor elke 100 mannen die toegang hebben tot internet, zijn er slecht 69 vrouwen en meisjes die toegang hebben in ’s werelds armste landen – en die kloof wordt steeds groter. Dat kan worden verbeterd door ze online te laten gaan met een device zodat ze meer kennis kunnen opdoen. Wereldleiders moeten zich volgens Bono inzetten voor een ambitieus plan om 350 miljoen vrouwen en meisjes in ’s wereld minst ontwikkelde landen voor 2020 betaalbare toegang tot internet te geven. En ervoor zorgen dat ze over de vaardigheden, opleiding en geletterdheid beschikken om ermee te kunnen werken. De actie Zorg dat iedereen toegang krijgt tot internet is nu begonnen en kan online ondertekend worden

Door: Witold Kepinski

 

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Infopulse BW vierkant en liggend week 10 -2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!