Redactie - 26 november 2016

Marktanalisten voorspellen zware jaren voor Apple na iPhone 8

Marktanalisten voorspellen zware jaren voor Apple na iPhone 8 image

Marktanalisten geven aan dat Apple een lastige periode kan krijgen na het verschijnen van de iPhone 8 aankomend jaar. De concurrentie met Android-smartphonemakers wordt intenser en er zijn minder 'baanbrekende' technologische ontwikkelingen.

Zo meldt analist Andrew Uerkwitz van investeringsbank Oppenheimer dat Apple met de iPhone 8 zal pieken, waarna een "periode van malaise" van tien jaar volgt, schrijft MarketWatch donderdag.

Apple zou in het fiscale jaar 2018 nog zo'n 245 miljoen iPhones verkopen. Dat is ruim15 procent meer dan het fiscale jaar dat in oktober werd afgesloten.

Maar dat is vermoedelijk de laatste piek in het vooruitschiet. De consumenten zullen minder snel voor een iPhone gaan vanwege de hoge prijzen die worden gerekend voor de smartphones.

Concurentie
De hoge prijs voor iPhones zou voor Apple niet meer in stand te houden zijn, omdat er minder snel baanbrekende technologische vernieuwingen zullen zijn.

Tegelijkertijd komen er steeds meer concurrerende smartphones op de markt die nagenoeg dezelfde prestaties leveren als de nieuwste iPhones.

Gedragsverandering
James Cakmak van onderzoeks- en handelsbedrijf Monness Crespi Hardt zegt ook dat Apple het op zijn zachtst gezegd moeilijk zal krijgen, omdat het consumentengedrag aan het veranderen is.

Cakmak vermoedt dat veel meer mensen interesse hebben in refurbished en tweedehands smartphones. Ook heeft Apple felle concurrentie van Google en Amazon op het gebied van streamingdiensten en augmented reality.

Trend Micro  BW Risk to Resilience World Tour week 20 tm 23-2023 AWS Summit Amsterdam tm 30 mei 2023
AWS Summit Amsterdam liggend Nieuwsbrief  tm 31 mei 2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!