Wouter Hoeffnagel - 22 augustus 2018

DINL neemt deel aan ronde tafel Digitale Agenda van Tweede Kamer

DINL neemt deel aan ronde tafel Digitale Agenda van Tweede Kamer image

In de Tweede Kamer vindt op 13 september een ronde tafel plaats over de onlangs gepubliceerde digitaliseringsagenda van het kabinet. De Kamer stelt tijdens deze ronde tafel vragen aan experts om zich voor te bereiden op het aanstaande debat met staatssecretaris Mona Keijzer over de agenda. Directeur Michiel Steltman van Stichting DINL is één van de in totaal negen genodigden uit bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en wetenschap.

De grote omissie in het beleid is de expliciete erkenning van de Nederlandse platform sector, stelt DINL. "Het lijkt alsof het kabinet slechts inzet op het toepassen van technologie en diensten uit het buitenland. Terwijl keer op keer rapporten en analyses van het CBS laten zien dat Nederland, in tegenstelling tot de meeste andere Europese landen, een eigen nieuwe mainport heeft, met een ongekende groei van werkgelegenheid en bijdrage aan het BNP", meldt DINL.

Digitale mainport

"De digitale mainport trok niet alleen grote digitale merken naar Nederland, maar maakte ook nieuwe digitale multinationals als Booking.com, Adyen, Thuisbezorgd.nl/Takeaway.com, Leaseweb en i3D.net van Nederlandse bodem mogelijk door hen in staat te stellen om hun diensten over de hele wereld te leveren. DINL zal er voor blijven strijden om die mainport motor op volle toeren te laten draaien. En zal ook aan deze ronde tafel inzetten op de kansen ervan, de verdere ontwikkeling en stimulering van de Nederlandse platform economie, de zorgen over de grote effecten van nationale en Europese wet- en regelgeving op digitale startups, en het adresseren van knelpunten voor de groei en bloei van het Nederlandse ecosysteem van nieuwe digitale ondernemers", aldus de stichting.

Eerder stuurde DINL over de digitaliseringsagenda deze brief aan de staatssecretaris, waarop de stichting deze reactie ontvingen.

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
BN en BW Anderswerken 15-05-2024 tm 31-05-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!