Leer van de Leaders of Innovation image

Hoe kan ik in mijn organisatie innoveren? Wie is verantwoordelijk? Hoe krijg ik iedereen mee? Welke innovaties zijn relevant voor de business? Dit zijn een paar vragen die centraal staan in de speciale uitgave van The Future of Business Technology die vanaf nu hier te lezen is.

Het thema dit jaar is ‘Leaders of Innovation’. Want het zijn de innovatieleiders die het verschil maken en de wereld verrijken met hun ideeën en inspanningen om mensen en organisaties letterlijk en figuurlijk verder te helpen. Innovatie is de drijvende kracht van onze economie.

Innovatie is een veelbesproken thema in de vakliteratuur. Daarbij ligt de nadruk vaak op nieuwe technologie en het effect dat die technologie heeft op organisaties en de omgeving waarin zij opereren. Maar het zijn mensen die technologie ontwikkelen, gebruiken en ermee innoveren

Innovatie in praktijk

De interviews met leiders in innovatie in deze editie laten zien wat innovatie in praktijk betekent. Arnoud Klerkx, Chief Digital Officer bij Kramp Goep, vertelt over innovatie door vergaande robotisering en de inzet van datascientists. Innovatie is voor de ANWB een concreet begrip met praktische implicaties. Bij ANWB is innovatie een concreet begrip met praktische implicaties, leggen Teun van der Vorm, CIO bij ANWB en Gregor Abbas, manager van het CIO Office, uit. En Max Kranendijk van Vodafone vertelt hoe hij met zijn innovatieteam uitdaagt, en laat zien dat het anders kan.

Schaduwzijde

Maar innovatie kent ook een schaduwzijde. Naarmate de rol van technologie in bedrijf èn maatschappij groter wordt, neemt ook het aantal ethische vragen over de gevolgen ervan toe. “Innovatie, zeker als dat gebeurt met Artificial Intelligence en Robotics, gaat vaak zou snel dat wet- en regelgeving en de politiek bij kunnen houden wat er allemaal mogelijk is met technologie”, zegt Aimee van Wynsberghe, Assistant Professor of Ethics and Robotics aan de Technische Universiteit Delft, daarover in deze editie. Frits Bussemaker vertelt in een interview over innovatie en accountability.

De mens is dus zowel katalysator als beperkende factor bij innovatie. Dat vraagt om een strategie waarin de mens centraal staat om innovatie te laten slagen. Die innovatieleider staat daarom in de schijnwerpers bij The Future of Business Technology. Leader of Innovation.

De nieuwe uitgave van The Future of Business Technology 2019 kunt u online lezen via deze link.

Voor een gratis abonnement op Dutch IT-channel Magazine kunt u zich hier aanmelden.

Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!