Wouter Hoeffnagel - 04 juni 2019

Datacenter Gids 2019 helpt bij uitbesteden IT-infrastructuur

De Dutch Data Center Association (DDA) publiceert de vernieuwde Datacenter Gids 2019, met een overzicht van deelnemende colocatiedatacenters in Nederland. Met de Gids biedt de DDA handvatten en inzichten aan bedrijven die overwegen hun IT-infrastructuur uit te besteden, zodat zij een datacenter kunnen kiezen dat optimaal aansluit op hun wensen.

Digitalisering is niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Het toenemende belang om digitaal te transformeren vraagt daarom een stevig digitaal fundament. Deze vraag zorgt ervoor dat steeds meer bedrijven besluiten hun IT-infrastructuur onder te brengen in een datacenter, waardoor het aanbod van colocatiedatacenters blijft groeien.

Amsterdam als Europese datacenterhub

Nederland is een grote internationale speler wat betreft housing. Vooral de regio Amsterdam is een vooraanstaande Europese datacenterhub. Maar ook regionale datacenters zijn er de afgelopen jaren in geslaagd om goed op de toenemende vraag naar IT-outsourcing in te spelen. Stijn Grove, directeur van de DDA, benadrukt het belang van een overkoepelende Datacenter Gids. "De datacenter sector groeit nog steeds jaarlijks met meer dan 15%. De reden voor deze groei is simpel: nu, meer dan ooit, is het cruciaal dat digitale diensten 24x7x265 blijven draaien. Met de toenemende digitalisering wordt het voor organisaties steeds moeilijker, risicovoller en prijziger om deze continuïteit zelf te realiseren. De keuze voor een gespecialiseerd datacenter is dan ook een logische."

De Datacenter Gids 2019, de derde geheel vernieuwde editie, biedt een overzicht van de Nederlandse datacenters. De gids functioneert als handboek en naslagwerk voor alles rond datacenters. Er zijn inmiddels 32 datacenters aangesloten bij de Dutch Data Center Association en deze worden allen geïntroduceerd in de gids. De datacenters variëren van retail- tot wholesale colocatie en hyperscale en zijn verspreid over heel Nederland.

De Datacenter Gids is hier te vinden.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!