Wouter Hoeffnagel - 31 augustus 2019

Apple biedt excuses aan voor beluisteren Siri-opnames

Apple biedt zijn excuses aan aan klanten voor het beluisteren van opnames van de digitale assistent Siri. Het bedrijf belooft beterschap.

"We weten dat klanten zich zorgen maken over de recente berichtgeving", aldus Apple in een verklaring. "We hebben hun zorgen gehoord, onmiddellijk de menselijke beoordeling van Siri-verzoeken gestaakt en zijn een grondige review begonnen van onze werkwijzen en beleid. Op basis hiervan hebben we besloten enkele wijzigingen te maken aan Siri."

Willekeurige identificatiecode

Apple wijst erop dat Siri voortaan een willekeurige identificatiecode - te koppelen aan een apparaat om data te volgen, in plaats van deze data te koppelen aan een Apple ID of telefoonnummer. Na zes maanden wordt de data automatisch losgekoppeld van deze identificatiecode.

"Door de review realiseren wij ons dat wij niet volledig hebben gedaan aan onze hoge idealen, en daarvoor bieden wij onze excuses aan", zegt Apple. Het bedrijf wil in het najaar van dit jaar weer starten met de analyse van Siri-opdrachten. Wel belooft het bedrijf hierbij enkele wijzigingen door te voeren. Zo worden geluidsopnames niet langer bewaard, maar worden door computers gegenereerde transcripten gebruikt. Apple-medewerkers mogen alleen nog opnames beluisteren van klanten die hier specifiek toestemming voor geven.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!