Jeroen Bordewijk - 01 januari 2023

Wie wordt Networking Innovator of the Year 2022?

Wie wordt Networking Innovator of the Year 2022? image

Vorig jaar ging deze prijs naar Axians en eerder naar innovatoren als NETGEAR, Cisco, HPE en VMware: de Dutch IT-channel Award voor Networking Innovator of the Year. Vijf genomineerden maken kans op deze titel, de winnaar wordt op 16 maart 2023 bekend gemaakt tijdens een feestelijke 'Hollywood style' uitreiking van de awards in Studio21 in Hilversum. U kunt nu uw stem uitbrengen op www.dutchitawards.nl!

De genomineerden in deze categorie zijn:

Aruba, een Amerikaanse dochteronderneming van HPE, tekende in 2022 voor de uitrol van een krachtig, modern draadloos netwerk bij de British School of Amsterdam. Vanwege corona moest deze internationale onderwijsinstelling de ingebruikname van laptops en online leerplatforms versnellen, maar na de crisis wilde de volledig Engelstalige school veel van de nieuw verworven flexibiliteit behouden. Studenten, die niet zelden twee tot drie apparaten op het netwerk aansluiten, moesten een eigen Office 365-account krijgen en toegang tot diverse cloudgebaseerde applicaties. Het Aruba-netwerk ondersteunt deze digitale ervaring met bijna tweehonderd wifi-toegangspunten uit de 500-Series, die door de gehele locatie heen zijn geïnstalleerd.

Cisco won deze award in 2016 en 2017. De Amerikaanse leverancier van netwerktechnologie deed dit jaar van zich spreken met de oplossing Cisco Thousand Eyes Wan Insight. Door digitalisering, cloudadopties, SaaS-migraties en hybride werken is het internet tegenwoordig de ruggengraat van elk bedrijf, weten ze bij Cisco. Maar het internet heeft geen SLA die een hoge performance garandeert. Met geavanceerde data-inzichten en voorspellingen zorgt deze oplossing ervoor dat bedrijven controle hebben over hun internetomgeving, zodat ze het internet ondanks de onvoorspelbaarheid daarvan tóch optimaal kunnen gebruiken. 'Cisco Thousand Eyes Wan Insight zorgt voor het beste zicht op de wereldwijde gezondheid van het internet.'

Cradlepoint verbindt voor wereldwijd meer dan 30 duizend vooraanstaande bedrijven en overheidsinstanties zowel permanente als tijdelijke (bedrijfskritische) locaties, verkooppunten, voertuigen en IoT-apparatuur, maar vooral: medewerkers. Begin 2022 lanceerde deze wereldwijde marktleider in cloud managed wireless WAN-oplossingen Cellular Intelligence, een verzameling softwarefuncties die connectiviteit, mobiele data-abonnementen en mobiel netwerkverkeer detecteren, organiseren en optimaliseren. Sinds mei 2022 levert Cellular Intelligence bovendien informatie over de locatie van mobiele zendmasten en voor elke verbonden router en netwerkadapter details van de serviceprovider, zodat de plaatsing van modems kan worden geoptimaliseerd. Het Amerikaanse Cradlepoint is actief op de Nederlandse markt sinds 2020.

Juniper Networks was in 2022 onder meer druk met nieuwe Network-as-a-Service (NaaS) functionaliteiten voor het AIOps-platform. Daarmee verbetert Juniper de ondersteuning voor het gebruik en het beheer van vaste, draadloze en veilige SD-WAN netwerkdiensten via MSP's en resellers. Dankzij de combinatie van de beste netwerkmogelijkheden in hun soort – zoals een microservices cloud, open API’s en Mist AI – en deze nieuwe NaaS-mogelijkheden, kunnen Juniper-partners clouddiensten eenvoudiger afnemen en worden de gebruikservaringen op alle locaties beter. Als geen ander kan Juniper de flexibiliteit en de schaalbaarheid van de cloud combineren met AI-gestuurde automatisering, vindt de Amerikaanse producent.

NETGEAR wil als 'innovatieve leider' de wereld verbinden. Zo verbindt de Amerikaanse fabrikant van netwerkapparatuur in de markt voor IT-netwerken, met oplossingen om applicaties soepel en vlot te laten draaien. Een relatief nieuwe markt die NETGEAR niettemin niet schuwt, is die van AV over IP. De Amerikaanse producent ziet verschillende toepassingsmogelijkheden voor dit nog specialistische vakgebied, denk aan beeldschermcommunicatie, reclameborden, vergaderruimtes en gebruik in stadions, evenementencentra en concertpodia. De switches van NETGEAR zijn bij uitstek geschikt om dergelijke toepassingen mogelijk te maken. NETGEAR, in Nederland gevestigd in Zoetermeer, won in 2015 de allereerste Dutch IT Channel Award in deze categorie.

U kunt nu uw stem uitbrengen op www.dutchitawards.nl!

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!