Wouter Hoeffnagel - 23 november 2019

Celonis haalt kapitaal op bij investeerders

Celonis haalt kapitaal op bij investeerders image

Celonis, leverancier van AI Process Mining en Process Excellence software, maakt bekend ongeveer 290 miljoen dollar aan Serie C-financiering te hebben opgehaald. De totale marktwaarde van het bedrijf komt daarmee op 2,5 miljard dollar.

De investeringsronde werd geleid door Arena Holdings, samen met een groep strategische investeerders en gevestigde ondernemers die met succes winstgevende, snelgroeiende bedrijven hebben opgeschaald. Deze groep bestaat onder meer uit Ryan Smith, medeoprichter en CEO van Qualtrics, en Tooey Courtemanche, CEO van Procore Technologies. Smith gaat als speciaal adviseur van het bedrijf fungeren en nauw samenwerken met Celonis-bestuurslid en oprichter van Hybris, Carsten Thoma.

Klanten helpen profiteren van trends

Feroz Dewan, CEO van Arena Holdings wijst op de staat van dienst van Celonis op het gebied van groei en waardecreatie van haar klanten en partners. Dewan: "Celonis helpt bedrijven te profiteren van twee cruciale trends die dwars door alle regio’s en bedrijfstakken heen gaan: het gebruik maken van data om snellere en betere besluitvorming mogelijk te maken en de wens van alle bedrijven om hun volledige potentieel te benutten."

Onder meer 3M, Airbus, Danaher, L'Oréal, Lufthansa, Siemens en Uber maken gebruik van Celonis om de efficiëntie op het gebied van finance, supply chain, IT, sales en customer service te verbeteren. Celonis helpt deze en andere bedrijven inefficiënties in bedrijfsprocessen te ontdekken en hier realtime op te kunnen reageren. Deze processen worden verbeterd en gemonitord om optimale prestaties te kunnen garanderen.

Zo maakte L’Oréal, met behulp van Celonis, zijn orderportefeuille drie keer zo efficiënt en streven ze naar een nog hogere efficiëntiegraad. Lufthansa verhoogde het aantal on-time vluchten voor 8 miljoen passagiers, terwijl Deutsche Telekom miljoenen bespaarde op de verbetering van processen voor betalingen, inkooporders en leveringen.

Röntgenfoto van operationeel proces

"Process Mining is als het uitvoeren van een röntgenfoto op elk operationeel proces: bedrijven kunnen (onzichtbare) inefficiënties ontdekken en concrete acties identificeren om processen te stroomlijnen, geld te besparen en de klantervaring te verbeteren", aldus Alexander Rinke, medeoprichter en mede-CEO van Celonis.

De Serie C-financiering brengt de totale investering in Celonis op ongeveer 370 miljoen dollar. In juni 2016 ontving het bedrijf een Serie A-financiering (27,5 miljoen dollar) en in juni 2018 volgde de Serie B-financiering (50 miljoen dollar), onder leiding van Accel en 83North, die ook deelnamen aan deze laatste ronde. Celonis is van plan om het nieuwe kapitaal te gebruiken om de wereldwijde verkoop- en marketinginspanningen te versterken en om het Celonis-platform uit te breiden.

SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024 SLTN Vierkant
Dutch IT Awards Nomineer Nu liggend nieuwsbrief

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!