Witold Kepinski - 09 januari 2020

DIAS Software neemt Unit4 Financiële Intermediairs over

DIAS Software neemt Unit4 Financiële Intermediairs over image

DIAS Software is de nieuwe eigenaar van Financiële Intermediairs van Unit4 Bedrijfssoftware. De overname is vlak voor de jaarwisseling rondgekomen. Fred Lingg, geen onbekende bij Unit4, is benoemd tot algemeen directeur. Met deze overname wil DIAS de focus volledig op de intermediaire adviesmarkt leggen en op de verdere innovatie van de softwareproducten.

“Met deze overname en doordat DIAS Software een zelfstandig bedrijf is, kunnen we de focus volledig op onze klanten leggen. We gaan komend jaar vol inzetten op de verdere innovatie van onze softwareproducten, waarbij deze op de toekomst zal zijn voorbereid”, aldus Fred Lingg. De aandelen van DIAS Software zijn in handen van Chris Ouwinga (oprichter en voormalig CEO van Unit4) en Fred Lingg, alsook Jelke Jansen, Ruud van der Kruk, en Ynze Sipkema, grondleggers van Fiscaal Gemak.

Speler van formaat

DIAS Software is door de overname direct een speler van formaat op de softwaremarkt voor financieel intermediairs. “Op de provinciale markt zijn wij marktleider met onze adviessoftware en op de volmachtmarkt mogen we zo’n zestig bedrijven tot klant rekenen”, zegt Lingg. Het voltallige personeel blijft in dienst en vanuit Utrecht werken.

Samenwerking Aplaza

Met de overname van Unit4 Financiële Intermediairs is ook 50% van de aandelen in Aplaza mee overgenomen. “In mijn rol als directeur van DIAS treed ik toe tot de Raad van Commissarissen van Aplaza. Wij zullen ook hier vol inzetten op een verdere ontwikkeling van Aplaza, alleen zit ik er nu in als commissaris waar ik voorheen samen met Marco Hendrickx directeur was van Aplaza”, vervolgt Lingg.

Keuze voor naam DIAS

De keuze voor de naam DIAS is volgens Lingg niet zomaar gemaakt. “DIAS staat voor Diamant Assurantie Software. Het is ooit door Nationale-Nederlanden in de markt gezet en enige jaren geleden in handen gekomen van Unit4. De software is ook echt een diamant anders hadden we het niet overgenomen. Bovendien is DIAS een sterke naam in de verzekeringsbranche. Iedereen kent DIAS.” Volgens Lingg varen ook de klanten wel bij deze overname. “Door de overname blijft er een breed productenaanbod beschikbaar en ook de concurrentie blijft. Dat is goed en daarmee is er voor het assurantie intermediair voldoende keuze qua softwaresysteem. Bovendien investeren we in de vernieuwing van de software. Daar hebben niet alleen onze klanten baat bij, maar ook weer hun klanten. Die krijgen een nog betere dienstverlening.”

 

 

Foto: De aandeelhouders van DIAS. (V.l.n.r.: Jelke Jansen, Ruud van der Kruk, Fred Lingg, Chris Ouwinga en Ynze Sipkema)

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V5

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!