Witold Kepinski - 13 januari 2020

CPaaS groeit met meer dan veertig procent per jaar

CPaaS groeit met meer dan veertig procent per jaar image

Nieuwe gegevens van Synergy Research Group tonen aan dat de CPaaS omzet groei op schema ligt om in 2019 weer met meer dan 40% te groeien. Met opbrengsten in de eerste drie kwartalen van het jaar die het jaar 2018 al hebben overtroffen, voorspelt Synergy dat de volledige markt voor het jaar 2019 drievoudig zal groeien in vergelijking met drie jaar geleden. 

Twilio is de pionier in CPaaS en is een duidelijke marktleider met een wereldwijd aandeel van 32% in het derde kwartaal. Daarna volgen Vonage, Bandwidth, MessageBird, Sinch en Voxbone.

CPaaS (communication platform as a service) heeft snel marktacceptatie bereikt, omdat zowel de marktomvang als de groeisnelheid, nu die van de nauw verbonden UCaaS markt, heeft overtroffen. Het is opmerkelijk dat CPaaS succes heeft gevonden in alle regio's, omdat het aantrekkelijk kan zijn in landen die cloudcommunicatie nog niet volledig hebben omarmd. Synergy voorspelt voor 2019 en daarna een sterke groei in alle regio's.

"CPaaS adoptatie profiteert van de mogelijkheid om snel nieuwe functionaliteit toe te voegen, het gemak waarmee het kan worden aangepast en de flexibiliteit van het pay-as-you-go-servicemodel", aldus Jeremy Duke, oprichter en Chief Analyst van Synergy Research Group. “Hoewel Twilio een soort voorbeeldfunctie heeft voor CPaaS en marktleider is in alle belangrijke regio's, genieten de meeste andere toonaangevende leveranciers ook van een sterke omzetgroei. In alle belangrijke UC-marktsegmenten voor samenwerking heeft CPaaS nu het hoogste groeipercentage.”

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!