Redactie - 06 mei 2020

Apple en Google ondersteunen maar een corona app per land

Apple en Google ondersteunen maar een corona app per land image

Apple en Google willen in principe maar één app per land ondersteunen die waarschuwt dat je je in de buurt bevindt van iemand met corona. Ze willen die beperking, zodat zoveel mogelijk mensen in elk land de software kunnen gebruiken. Het moet een lappendeken aan apps voorkomen.

De bedrijven helpen app-ontwikkelaars bij het bouwen van programma's voor de besturingssystemen iOS (Apple) en Android (Google). Het doel is gebruikers anoniem te waarschuwen als ze in contact zijn gekomen met een persoon die besmet is met het coronavirus.

Meerdere regeringen hebben geprobeerd om hun eigen apps te bouwen voor het traceren van contacten, zo zeggen de techgiganten, maar ze klopten voor extra hulp aan bij Apple en Google. Daarom besloten de bedrijven om zelf een systeem uit te brengen. Ze benadrukken dat apps die de technologie gebruiken moeten worden gebouwd door volksgezondheidsautoriteiten. Ook hebben ze toestemming van de gebruiker nodig, mogen ze alleen de minimale hoeveelheid gegevens verzamelen en mogen ze de locatie van een gebruiker niet registreren.

In samenwerking met Datanews

Doe mee met Dutch IT Cloud Survey 2023 BW vierkant tot 31 mei 2023 AWS Summit Amsterdam tm 30 mei 2023
AWS Summit Amsterdam liggend Nieuwsbrief  tm 31 mei 2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!