Witold Kepinski - 05 mei 2020

Intel neemt Moovit over

Intel heeft aangekondigd dat het Moovit, een mobiliteits-als-een-service (MaaS) specialist, heeft verworven voor ongeveer 900 miljoen dollar (840 miljoen dollar na aftrek van de vermogenswinst van Intel Capital).

Moovit staat bekend om zijn stedelijke mobiliteitstoepassing die reizigers over de hele wereld de beste multimodale reisplanning biedt door openbaar vervoer, fiets- en scooterdiensten, ritten en autodelen te combineren. De toevoeging van Moovit brengt Intel's Mobileye dichter bij het bereiken van zijn plan om een complete mobiliteitsleverancier te worden, inclusief robotaxi-diensten, die naar verwachting tegen 2030 naar schatting 160 miljard dollar zal zijn aldus Intel.

Intel Moovit-app 1000

Moovit is een Mobility-as-a-Service (MaaS) platformbedrijf dat vooral bekend staat om zijn mobiele applicatie die openbaar vervoer en navigatiegegevens levert om de stedelijke mobiliteit in 3.100 steden over de hele wereld te vereenvoudigen. De app-ervaring zal niet veranderen en het bedrijf zal gebruikers, klanten en partners blijven bedienen met het uitzonderlijke niveau van service, professionaliteit en toewijding die ze gewend zijn.

"Intel's doel is om wereldveranderende technologie te creëren die het leven van elke persoon op aarde verrijkt, en ons Mobileye-team levert dat doel elke dag", zegt Bob Swan (foto), Intel CEO. "De ADAS-technologie van Mobileye verbetert de veiligheid van miljoenen auto's op de weg al, en Moovit versnelt hun vermogen om het transport echt te revolutioneren - congestie te verminderen en levens te redden - als een full-stack mobiliteitsaanbieder."

SLTN Vierkant SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024
Simac BW en BN week 50 tm 52 2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!