Witold Kepinski - 11 juni 2020

Fujitsu sluit groot contract met grasveredelingsbedrijf Barenbrug

Fujitsu sluit groot contract met grasveredelingsbedrijf Barenbrug image

Fujitsu kondigt een wereldwijde, zesjarige deal aan met familiebedrijf Barenbrug, een veredelingsbedrijf gespecialiseerd in gras- en voederoplossingen. Fujitsu wordt verantwoordelijk voor een uitgebreide transformatie van de werkplekken bij Barenbrug. “We zijn trots dat Barenbrug Fujitsu kiest voor haar digitale transformatie. Door deze samenwerking zal Barenbrug haar doel bereiken om een one-stop-shop te worden door middel van een mondiale IT-dienstverlener en een centraal beheerde IT-infrastructuur die zowel digitale werkplekken als beheerde netwerkdiensten omvat”, aldus Bas de Reus (foto), Managing Director bij Fujitsu Nederland.

Onderdeel van de samenwerking wordt het creëren, implementeren en beheren van een wereldwijde IT-infrastructuur. De in Nederland gevestigde Royal Barenbrug Group, baseert haar digitale transformatie op de nieuwe infrastructuur, verspreid over achttien werkmaatschappijen en 22 research en development locaties (R&D-locaties).

Het bedrijf is op zoek naar meer flexibiliteit in de werkplekomgeving, meer controle over de kosten, veiligere communicatie en een wereldwijde integratie van haar werknemersdiensten. De nieuwe end-to-end digitale werkplekdiensten en netwerkdiensten, zullen Barenbrug in staat stellen om haar gedistribueerde infrastructuur, nog beter te verenigenen en te beveiligen. In zeventien landen verdeeld over zes continenten worden de lokale dienstverleners vervangen. Onderdeel van deze deal zijn de door Fujitsu geleverde werkplekdiensten, infrastructuur, netwerken, beveiliging, hardware en ondersteunende diensten.

Global Delivery Centers

De overeenkomst geeft de ruim achthonderd medewerkers van Barenbrug toegang tot flexibel en digitaal werken. Voortaan krijgen zij altijd, overal én op elk apparaat toegang tot hun systemen dankzij Microsoft 365 E5-licenties. Deze diensten worden beheerd door Fujitsu's netwerk van Global Delivery Centers (GDC's). Ook wordt PRIMEFLEX voor Microsoft Azure Stack HCI (Hyper Converged Infrastructure) ingezet om een nieuwe kern te genereren voor de gegevens van het familiebedrijf.

Barenbrug zal de netwerkdiensten van Fujitsu afnemen op basis van een virtueel private netwerk (VPN), Azure Cloud, Cisco Meraki-backbone, Wide Area Network (WAN) en Office Local Area Network (LAN). Deze worden beheerd door Fujitsu’s GDC’s. Naast een uitgebreide werkplek hardwarevoorziening, wordt Barenbrug ook voorzien van beveiligingsbeheer via haar operationele beveiligingsbeheerservice en de servicedesk van GDC welke gebruik maakt van TFSNow.

“Deze samenwerking met Fujitsu zal ons meer controle, veerkracht en flexibiliteit geven en onze interne digitale transformatie versnellen. Op deze manier blijven we gefocust op het leveren van innovatieve producten en diensten van topkwaliteit aan onze klanten”, zegt Jeroen van Dijk, Global IT Director bij Barenbrug.

Nutanix BW 30-05 tm 15-06-2023 Trend Micro  BW Risk to Resilience World Tour week 20 tm 23-2023
Commvault BN/BW 30-05 tm 07-06-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!