Wouter Hoeffnagel - 22 juni 2020

Zendmast in Gelderse Rijswijk opnieuw getroffen door brand

Bij een zendmast in het Gelderse Rijswijk is voor de tweede keer in enkele maanden tijd brand ontstaan. De brand is onderdeel van een grotere reeks branden in zendmasten.

Het gaat om een zendmast aan de Rijswijkse Veldweg. De zendmast is twee maanden geleden ook al getroffen door brand. Toen was sprake van brandstichting. Of dat bij deze tweede brand ook het geval is wordt nog onderzocht. De branden zijn onderdeel van een bredere reeks branden bij Nederlandse zendmasten. In veel gevallen zijn er vermoedens van of aanwijzigingen voor brandstichtingen. Zes verdachten zijn aangehouden voor de brandstichtingen. Tussen de branden is vooralsnog geen relatie ontdekt.

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) zei eerder te vermoeden dat de branden een extremistisch protest zijn tegen de komst van 5G-technologie. Critici zijn bang dat deze technologie onder meer een negatieve impact op de gezondheid heeft. Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid sprak eerder over een aanval op hulpdiensten en de Nederlandse samenleving.

Trend Micro BW week 20 rm 23-2023 AWS Summit Amsterdam tm 30 mei 2023
SLTN liggend

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!