EU landen werken weinig samen rond digitalisering image

EU landen werken nog te weinig samen rond digitalisering. Volgens een studie van de ESCP Business School uit Berlijn hebben Europese lidstaten nog te weinig gemeenschappelijke doelen. Volgens de studie waren de EU-landen in 2019 onderontwikkeld op het gebied van quantum computing, robotica en digitaal onderwijs. Nederland doet het onder minister-president Mark Rutte goed rond ondernemerschap, AI, robotics, cybersecurity, Industry 4.0 en 5G.

De staatshoofden en regeringsleiders van Europa hebben tot nu vooral een eigen beleid in Europa en dat leidt tot een lappendeken aldus Philip Meissner van het European Centre for Digital Competitiveness.

Nederland doet het onder Rutte goed rond ICT-ondernemerschap, AI, robotics, cybersecurity, Industry 4.0 en 5G. De Duitse Bondskanselier Angela Merkel maakt zich sterk voor 5G en Industrie 4.0 waar veel Duitse fabrieken van profiteren. De Franse president Emmanuel Macron richt zich meer op AI en de promotie van technologiebedrijven zoals op de CES in Las Vegas. Jüri Ratas, premier-minster van Estland, maakt zich sterk voor de digitalisering van administratieve processen en e-Government.

Werk aan de winkel

Vrijwel alle Europese landen moeten volgens het rapport aan de bak rond quantum computing, robotica en digitaal onderwijs.

Download het rapport gratis (PDF).

ENG_Digital_Engagement_Report_010720.pdf

 

 

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!