Wouter Hoeffnagel - 13 juli 2020

SoftwareONE neemt B-lay over

SoftwareONE neemt B-lay over image

SoftwareONE neemt B-lay over. Het bedrijf voegt de technologie van B-lay toe aan haar Software Lifecycle Management (SLM) en Software Asset Management (SAM) portfolio. B-lay is een aanbieder op het gebied van SAM advisory en managed services voor SAP en Oracle. De overname biedt meer mogelijkheden op het gebied van kennis en delivery binnen Europa. Ook wordt de IP van het platform Zyncc geïntegreerd in SoftwareONE’s PyraCloud platform. De mogelijkheden van het PyraCloud platform zorgen dat klanten on-premise software sneller inzichtelijk kunnen krijgen en cloud workloads eenvoudig kunnen optimaliseren.

Naast een hoofdkantoor in Utrecht beschikt B-lay over dochterondernemingen in de Verenigde Staten en Roemenië, waar tevens het Center of Excellence gevestigd is. Het bedrijf is in 2008 opgericht en ondersteunt klanten op het gebied van managed en professional services voor het optimaliseren van software- en clouduitgaven, met specifieke focus op audits, asset management en rapportages. B-lay’s platform, Zyncc, zorgt voor het beheer en de optimalisatie van on-premise licenties en cloud abonnementen. De drie managing partners Mark van Wolferen, Heidy Goyens en Richard Spithoven voegen zich bij SoftwareONE zodra de transactie rond is. Zij worden verantwoordelijk voor de SLM dienstverlening op het gebied van SAP en Oracle in Europa.

Digitale investeringen beheren

Met toenemende cloud migraties zijn organisaties op zoek naar een holistische aanpak voor het administreren en beheren van verschillende digitale investeringen over de gehele software lifecycle. Van de aanschaf tot de adoptie, maar ook het opschonen van assets voor het moderniseren van de omgeving. SoftwareONE beschikt wereldwijd meer dan 700 SLM specialisten en is daarmee één van de grootste SLM-specialisten ter wereld. De diensten van B-lay helpen het bedrijf zijn marktpositie te versterken. SoftwareONE zorgt daarmee voor advies en implementatie op grote schaal voor SAP en Oracle (SLM) oplossingen in Europa en de rest van de wereld.

“B-lay is voor ons al vele jaren een goede bekende in Nederland. We hebben meerdere keren succesvol met elkaar samengewerkt en wij zijn dan ook verheugd dat deze samenwerking alleen nog maar meer wordt uitgebreid. Ik ben er van overtuigd dat we met de specifieke expertise van B-lay onze klanten nog beter kunnen ondersteunen in het beheren en het managen van hun Software Lifecycle", zegt Marc Betgem (foto), CSO bij SoftwareONE.

"We zijn onder de indruk van de competitieve dienstverlening en entrepreneurshouding van B-lay en verwachten dat het team naadloos integreert in de SLM-praktijk van SoftwareONE. We zijn daarnaast verheugd onze acquisitiestrategie succesvol voort te zetten en investeren in onze gepatenteerde PyraCloud platform om klanten van de beste end-to-end leveranciersketen voor digitale software en transformatiemogelijkheden te bieden", aldus Dieter Schlosser, CEO bij SoftwareONE.

"Samen met SoftwareONE zetten we onze diepgaande kennis en expertise in om klanten te blijven helpen bij het beheren van hun software assets", besluit Mark van Wolferen, co-founder en managing partner van B-lay.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!