Redactie - 14 september 2020

Krone en Shippeo bundelen krachten voor digitalisering

Krone en Shippeo bundelen krachten voor digitalisering image

Shippeo, een Europese speler in real-time transport visibility oplossingen, gaat samenwerken met Krone, één van de grootste trailerfabrikanten in Europa, om klanten real-time geïntegreerde dataservices te bieden.

Krone wordt met deze strategische samenwerking de eerste trailerfabrikant die real-time Estimated Time of Arrival (ETA) informatie aan zijn klanten biedt. Klanten overal ter wereld krijgen toegang tot de meest nauwkeurige en betrouwbare leverinformatie, wat mogelijk is door het machine learning-algoritme van Shippeo, dat meer dan 200 parameters in ogenschouw neemt.

"Er is een groeiende vraag naar trailers met ingebouwde ETA-opties om transport effectiever te beheren", zegt Krone COO Dr. Stefan Binnewies. “Wij leveren state-of-the-art trailers en versterken met de nieuwe samenwerking ons portfolio van connected services, waardoor we onze trailers voorbereiden op de digitale wensen van de verladers. We willen steeds de beste oplossingen bieden die op de markt beschikbaar zijn; Shippeo’s ETA is het meest nauwkeurig en betrouwbaar."

Shippeo gaat de temperatuursensoren van Krone Telematics integreren in haar real-time visibility platform, zodat alle actieve gebruikers zowel de levering- als koeling-status van de verzendingen in real-time en vanuit één portaal kunnen volgen. "Veel logistieke bedrijven vertrouwen nog op een systeem dat gebaseerd is op papier, waarbij chauffeurs moeten controleren of verzendingen in de koelketen voldoen aan strikte regelgeving", zegt Shippeo COO Lucien Besse, "maar met real-time temperatuurbewaking worden klanten gelijk op de hoogte gebracht zodra de temperatuur begint te veranderen. Hierdoor kunnen overschrijdingen van de maximumtemperaturen worden vermeden. Tevens is elektronische afleveringsdocumentatie mogelijk."

Pax8 BW 29-05 tm 18-06-2023 Cloudian BW - week 11/12-2023
SLTN liggend

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!