Witold Kepinski - 07 oktober 2020

Women in Tech: Nieuwe Role Models Masterclasses van start

Women in Tech Nederland organiseert voor de tweede keer de Role Models Masterclass 2020. De Role Models Masterclasses vinden plaats over een periode van vier maanden, waarvan de eerstvolgende staat gepland op 8 oktober 2020 van 19.00 tot 21.00 uur. In deze periode worden vier masterclasses gegeven van ieder twee uur. Rolmodellen zijn volgens Women in Tech hard nodig om vrouwen te stimuleren om voor de technologiesector te kiezen. Tijdens de masterclasses wordt er hard gewerkt aan hun mindset en het zelfvertrouwen in hun Tech-skills. Deze meetings zullen online plaatsvinden via Zoom Meetings.

Women in Tech is een organisatie die zich focust om meer meisjes en vrouwen aan het werk te krijgen in de technologiesector. Vrouwen zijn nog altijd ondervertegenwoordigd in de technologie. Juist nu er in deze sector veel vraag naar personeel is, en er een tekort aan werknemers lijkt te ontstaan, is het van belang om ook vrouwen te stimuleren om voor de technologiesector te kiezen. Vanuit deze gedachtegang is Women in Tech ontstaan. Zo geeft Dr. Cara Antoine (foto), President Women in Tech Nederland en lid van de Raad van Bestuur, aan: “Ik geloof dat het belangrijk is om zowel meisjes als vrouwen te inspireren om voor een carrière in de technologiesector te kiezen, om zo het tekort aan ICT krachten te verminderen en te zorgen voor meer diversiteit in de Technologiesector.” Women in Tech is een internationale organisatie met een dubbele missie: de genderkloof dichten en één miljoen meisjes en vrouwen in staat te stellen om een carrière of studierichting in de technologie te omarmen.

Gebrek aan rolmodellen zorgt voor veel uitval
Toch zijn er een flink aantal uitdagingen. Zo blijkt uit onderzoek dat de meeste meisjes hun interesse in de technologiesector op 14 jarige leeftijd verliezen. Diegene die wel hun carrière starten in deze sector verliezen hun interesse later, wegens een gebrek aan diversiteit en inspiratie. Women in Tech gelooft dat de grootste reden van dit probleem een gebrek aan rolmodellen is. Cara Antoine: “Rolmodellen kunnen een belangrijk onderdeel spelen om dit probleem op te lossen en helpen om jonge meisjes en vrouwen te stimuleren om voor een carrière in de technologiesector te kiezen.”

De Women in Tech masterclasses zijn begonnen op 10 september 2020 en eindigen op 10 december 2020. In vier cursussen wordt er hard gewerkt aan het zelfvertrouwen van de deelnemers. De deelnemers zullen werken aan hun expressies en zelfvertrouwen in hun eigen tech-skills. Uiteindelijk moeten deze deelnemers zelf een rolmodel worden om andere vrouwen te stimuleren om voor de technologiesector te kiezen.

De volgende meeting, ‘YOUR PASSIONS’, staat gepland op donderdag 8 oktober van 19:00 tot 21:00 uur via Zoom Meetings. Deelnemers die de eerste meeting hebben gemist kunnen zonder problemen aanhaken bij de groep. Er wordt namelijk afgetrapt met een terugblik op de eerste cursus, zodat iedereen met hetzelfde uitgangspunt kan deelnemen aan de nieuwe cursus. Tijdens de meeting zullen er drie gastsprekers zijn, waaronder Dr. Mira Vasic, senior partner van ‘In Touch’, Marjolein de Boer, oprichter van The Human Factor, en Lieke Lamb, trendwatcher en lid van het Women in Tech NL adviesbestuur. In deze cursus zullen de deelnemers leren om zichzelf op een effectieve manier te presenteren en tegelijkertijd authentiek te blijven. Ze leren om meer kracht te gebruiken in hun verbale en non-verbale communicatie en presentaties (zowel online als in-person). Vervolgens wordt er gesproken over persoonlijke passies, waarden en talenten. Ook krijgen de deelnemers een uitleg over het zogeheten mechanisme ‘Disappearing acts’: relationeel werk dat door veel vrouwen wordt gedaan, maar niet zichtbaar is in de werkomgeving.

Na de tweede meeting zullen er nog twee meetings zijn, namelijk op 12 november 2020: ‘YOUR PRESENCE’ en op 10 december 2020: ‘FINALE’. Aan het einde van de cursussen ontvangt iedereen die heeft meegedaan een Role Models Certificaat. Inschrijven voor de volgende drie cursussen kan nog via: https://lnkd.in/ev6KgJV

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!