Witold Kepinski - 07 oktober 2020

Gartner: datacenter infrastructuur uitgaven stijgen komend jaar met zes procent

Gartner: datacenter infrastructuur uitgaven stijgen komend jaar met zes procent image

De eindgebruikersuitgaven voor wereldwijde datacenterinfrastructuur zullen naar verwachting in 2021 rond 200 miljard dollar bedragen, een stijging van 6% ten opzichte van 2020, volgens de laatste voorspelling van Gartner. Ondanks een daling van 10,3% in de datacenteruitgaven in 2020 als gevolg van beperkte cashflow tijdens de pandemie, zal de datacentermarkt naar verwachting jaar-op-jaar groeien tot 2024.

"De prioriteit voor de meeste bedrijven in 2020 is om de lichten aan te houden, dus de groei van datacentra wordt over het algemeen teruggedrongen totdat de markt de herstelperiode ingaat", zegt Naveen Mishra, senior research director bij Gartner. "Gartner verwacht dat grotere datacentersites van grote ondernemingen tijdelijk op pauze zullen staan en vervolgens de uitbreidingsplannen later dit jaar of begin volgend jaar zullen hervatten. Hyperscalers zullen echter doorgaan met hun wereldwijde uitbreidingsplannen dankzij aanhoudende investeringen in de public cloud."

Lockdowns door COVID-19 zullen bij meer dan 60% van de geplande nieuwbouw van faciliteiten in 2020 voorkomen, daarom zullen de inkomsten uit datacenterinfrastructuur in 2020 met 10,3% dalen. De uitgaven van eindgebruikers zullen naar verwachting vanaf 2021 met enkele cijfers groeien.

Een groot deel van de verminderde vraag in 2020 zal naar verwachting terugkeren in 2021 wanneer het personeel fysiek ter plaatse kan zijn", Mishra. "Voorlopig zullen alle datacenterinfrastructuursegmenten onderhevig zijn aan kostenbeheersingsmaatregelen en wordt verwacht dat zakelijke kopers de levenscycli van geïnstalleerde apparatuur verlengen."

Drie acties om de mogelijkheden van de datacenterinfrastructuur te herstellen

Nu de economische groei langzaam verbetert, moeten algemene managers van datacenterinfrastructuur proberen prioriteit te geven aan een select aantal bestaande en nieuwe klanten.

Specifiek beveelt Gartner aan:

Het verkooppersoneel van de organisatie trainen om met de chief financial officer (CFO) en chief procurement officer in contact te komen met een reeks kostenoptimalisatie-initiatieven, zoals het heronderhandelen van IT-contracten, het optimaliseren van cloudkosten en het consolideren van IT.

Een industrie-playbook samenstellen dat technologieleveranciers helpt de impact van COVID-19 op een reeks verschillende industrieën te begrijpen om vervolgens actie-items op korte tot middellange termijn aan te bevelen voor de gegeven providers door elke branche.

Investeren in een nieuw go-to-market-model voor digital natives om innovatie te stimuleren. Creëer een momentum rond hybride IT en op consumptie gebaseerde prijzen om het delen van gedachten met digitale natives te verbeteren.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!