Witold Kepinski - 30 oktober 2020

Intel onthult architectuur van 11th Gen Processor - Rocket Lake-S

Intel onthult architectuur van 11th Gen Processor - Rocket Lake-S image

Intel maakte desktop-pc’s eerder dit jaar al beter met de introductie van zijn 10th Gen Intel Core S-series processors, aangevoerd door de Intel Core i9-10900K. In het eerste kwartaal van 2021 zullen 11th Gen Intel Core S-series desktopprocessors (met de codenaam Rocket Lake-S) zorgen voor nog betere prestaties voor gamers en pc-liefhebbers zo belooft Intel.

Rocket Lake is op intelligente wijze ontwikkeld voor desktopprestaties en profiteert van de veranderingen in de microarchitectuur en de verbeteringen op het gebied van IPC. Daardoor biedt elke nieuwe generatie nog betere prestaties.

De 11th Gen Intel Core S-series desktopprocessor introduceert een nieuwe desktoparchitectuur, die Cypress Cove wordt genoemd. Deze is ontwikkeld om de hardware- en software-efficiency te transformeren en de prestaties te verbeteren. Dit voorziet in dubbele cijfers als het gaat om de procentuele verbetering van IPC-performance1 (generatie op generatie) en biedt verbeterde Intel UHD-graphics op basis van de Intel Xe Graphics-architectuur.

Waarom frequentie en IPC (instructions per clock) belangrijk is

Games en de meeste applicaties blijven afhankelijk van cores met een hoge frequentie die voorzien in hoge framesnelheden en lagere latency. Daarnaast verbetert het aantal instructions per clock (IPC) de prestaties die de frequentie levert door meer instructies uit te voeren. Intel blijft de grenzen van prestaties opzoeken met verbeteringen in de IPC en de frequenties die vereist zijn voor gamen en multitasken, aldus Intel

 

Comstor BW 5 dec tm 10 dec 2023 Vertiv BW week 6 liggend oranje/vierkant blauw 04-12-2023 tm 11-12-2023
Simac BW en BN week 50 tm 52 2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!