Witold Kepinski - 30 oktober 2020

Cisco tweakt software voor IT-beheer datacenters en multicloud omgevingen

Cisco tweakt software voor IT-beheer datacenters en multicloud omgevingen image

Cisco nieuwe softwarematige oplossingen aangekondigd die zijn ontworpen om IT-operaties in lokale datacenters en multicloud-omgevingen te vereenvoudigen. Met deze mijlpaal zorgt Cisco voor grotere zakelijke flexibiliteit voor zijn klanten en stelt het ontwikkelaars in staat om innovatieve applicatie-ervaringen sneller te leveren en te schalen, zo meldt de leverancier. Zo heeft Cisco zijn Intersight systeembeheer platform uitgebreid met meer support voor containers en een dashboard voor monitoren van datacenternetwerken.

De zakelijke omgeving van vandaag verandert sneller dan ooit. Applicaties zijn meer gedistribueerd, personeel is mobieler en de eisen aan onze systemen zijn groter dan ooit. Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, hebben IT-teams meer inzichten en automatisering nodig om echte technologische flexibiliteit te bieden. Cisco onthult flexibele IT-platforms om technologiegroepen te helpen reageren op deze markttransities.

“Complexiteit kan onze teams lamleggen. Onze systemen kunnen niet langer krachtig zijn, maar broos. Om IT zo flexibel te maken als hun bedrijf nodig heeft, hebben ze oplossingen nodig die geobsedeerd zijn door eenvoud ”, aldus Todd Nightingale, SVP en GM, Cisco Enterprise Networking en Cloud. “Dit jaar werden technologiegroepen over de hele wereld getest door ongekende veranderingen. Deze fundamentele verschuiving in de manier waarop bedrijven, scholen en overheden werken, vereist dat IT-teams hun functioneren transformeren. Vandaag kondigt Cisco IT-platforms aan voor multicloud-operaties die geavanceerde inzichten en automatisering bieden om organisaties te helpen sneller te transformeren. "

Cisco brengt een nooit eerder ervaren efficiëntieniveau voor cloud-, applicatie-, SecOps-, NetOps- en DevOps-teams. Als cloudneutrale leverancier biedt alleen Cisco klanten de mogelijkheid om keuze en controle te houden over hun volledige IT-stack met vereenvoudigde en consistente bewerkingen. Cisco biedt ongeëvenaarde zichtbaarheid van de applicatie tot de infrastructuur, waardoor klanten de beste applicatie-ervaringen kunnen leveren. Nieuwe oplossingen zijn onder meer:

Cisco Intersight: Voortbouwend op zijn fundering als toonaangevend platform voor systeembeheer, is het de missie van Cisco Intersight om 's werelds eenvoudigste hybride cloudplatform te worden dat privédatacenters verbindt met privéclouds . Met de nieuwe Intersight Kubernetes Service kunnen infrastructuurteams nu het levenscyclusbeheer van Kubernetes en gecontaineriseerde applicaties in elke omgeving automatiseren. Dit betekent een grote sprong voorwaarts in het containerecosysteem door snelle en consistente applicatie-innovatie te stimuleren. Intersight Workload Optimizer vereenvoudigt het beheer van toepassingsbronnen aanzienlijk. Met een enkele tool die realtime, volledige zichtbaarheid en inzichten biedt, kunnen klanten de prestaties en kosten van applicaties in evenwicht brengen.Intersight-integratie met AppDynamics biedt IT-teams zichtbaarheid om het beheer van infrastructuur en applicaties te verbeteren en problemen voor te blijven die de gebruikerservaring kunnen beïnvloeden.

Cisco Nexus Dashboard: het Cisco Nexus Dashboard is een enkel platform voor inzichten en automatisering voor het beheren van multicloud-datacenternetwerken die zich uitstrekken over lokale, virtuele edge- en cloud-sites. Door de orkestratie, inzichten en assurance-services van Cisco samen te brengen met essentiële services van derden, is Nexus Dashboard een eenvoudig te gebruiken interface om activiteiten te transformeren. Het Nexus Dashboard stimuleert de acceptatie van cloud-native applicatiepraktijken, wat leidt tot een snellere terugverdientijd op infrastructuurinvesteringen.

Cisco Identity Services Engine (ISE): Cisco ISE vereenvoudigt nu veilige netwerktoegang in alle domeinen, waardoor de zero-trust werkplek overal en op alles mogelijk is. Met de nieuwste innovaties kunnen klanten ISE gebruiken om op intelligente wijze een verscheidenheid aan IoT-endpoints te identificeren om een consistent beleid vanuit de cloud af te dwingen om teams de flexibiliteit en flexibiliteit te geven die ze nodig hebben om hun organisaties te beveiligen.

"Cisco's nieuwe oplossingen maken deel uit van een algehele inspanning om de manier waarop klanten mensen verbinden, hun organisatie beveiligen en hun processen automatiseren, te transformeren", aldus analist Will Townsend, hoofd Networking Practice, Moor Insights & Strategy. "Het is ontworpen om platforms en portfolio's samen te brengen om klanten te helpen reageren op en zich aan te passen aan bedrijfsonderbrekingen, de acceptatie van de cloud te versnellen en IT-bedrijfsmodellen te transformeren."

De nieuwe innovaties van Cisco Intersight en het Cisco Nexus Dashboard zullen tegen het einde van het kalenderjaar beschikbaar zijn. Cisco Intersight Kubernetes Service komt beschikbaar in de eerste helft van 2021. Cisco ISE-innovaties zijn nu beschikbaar.

Pax8 BW 29-05 tm 18-06-2023 Commvault BW 30-05 tm 07-06-2023
Progress Communications BN start week 17 tm 19

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!