Redactie - 03 december 2020

Huawei: Open innovatie en samenwerking vormen kracht van het digitale tijdperk

Huawei: Open innovatie en samenwerking vormen kracht van het digitale tijdperk image

Liang Hua, voorzitter van Huawei, gaf op de eerste dag van Web Summit 2020 in Lissabon een keynote speech met zijn visie op de ICT-industrie en de digitale toekomst van een nieuw tijdperk van intelligentie.Vandaag hield Liang Hua, voorzitter van Huawei, op de Web Summit 2020 in Lissabon een keynote speech met zijn visie op de ICT-industrie en de digitale toekomst van een nieuw tijdperk van intelligentie. Voor het publiek van Europa's belangrijkste digitale conferentie schetste dhr. Liang zijn visie van een volledig verbonden digitale wereld die de industrie en de digitale economie vooruit zal helpen: “Digitale innovatie brengt on naar een nieuw tijdperk van intelligentie, met een slimmer, beter en groener leven in het verschiet. Veel disruptieve technologieën zullen hiervan de drijvende kracht zijn. Connectiviteit en computing staan in deze transformatie centraal.”

Voor het publiek van Europa's belangrijkste digitale conferentie schetste dhr. Liang zijn visie van een volledig verbonden digitale wereld die de industrie en de digitale economie vooruit zal helpen: “Digitale innovatie brengt on naar een nieuw tijdperk van intelligentie, met een slimmer, beter en groener leven in het verschiet. Veel disruptieve technologieën zullen hiervan de drijvende kracht zijn. Connectiviteit en computing staan in deze transformatie centraal.”

Digitalisering zorgt voor een nieuw tijdperk van intelligentie

Liang voorspelde dat tegen 2025 meer dan 30 procent van het wereldwijde BBP zal worden gegenereerd door de digitale economie, en wees op de belangrijkste trends die bijdragen aan deze revolutionaire verschuiving naar digitaal:

  • In 2025 zal 5G meer dan de helft van de wereldbevolking bedienen.
  • Cloud computing, AI, VR/AR en 4K/8K ultra-HD-video zullen alles veranderen.
  • Live-uitzendingen in high-definition en 3D zonder bril zorgen voor werkelijk meeslepende ervaringen en transformeren virtueel entertainment en onderwijs op afstand.
  • Wearables zullen een 'mobiel ziekenhuis' worden, dat helpt om de gezondheid onderweg te volgen, waar mogelijk meer dan een miljard mensen met chronische ziekten baat bij hebben.
  • Volwassen fotonische, kwantum- en biologische computers zullen een meer hybride en heterogene computerarchitectuur mogelijk maken, het energieverbruik aanzienlijk verminderen en tegelijkertijd enorme hoeveelheden gegevens verwerken.

"Samen zal dit onze industrie en de digitale economie verder stimuleren en, tegelijkertijd, meeslepende ervaringen voor consumenten mogelijk maken, het bestuur verbeteren en industrieën sneller digitaliseren", voegde de heer Liang hiernaar toe. Hij voorspelde ook een overloopeffect naar de economie als geheel: “Europa heeft een sterke industriële basis en innovatiekracht. De convergentie van 5G, cloud en AI zal de productie verder helpen om digitaal te gaan, de productiviteit te verbeteren en nieuwe waarde te creëren.”

Digitalisering biedt Europa enorme kansen

Hoewel Europese landen al prioriteit hebben gegeven aan het toepassen van digitale technologieën in het dagelijks leven, zijn deze essentieel zijn voor Europa's langetermijntransitie naar een eerlijkere, meer welvarende samenleving, legde dhr. Liang uit:

  • Voor het mkb biedt de digitale economie meer kansen dan uitdagingen, omdat het mkb-bedrijven in staat stelt op nieuwe, naadloze manieren te communiceren en zaken te doen, klanten in afgelegen gebieden beter van dienst te zijn en weloverwogen zakelijke beslissingen te nemen.
  • Gezondheidszorg is een toepassingsgebied waar technologie een groot verschil kan maken. Nieuwe technologieën als 5G, cloud en AI hebben ons geholpen het virus te bestrijden en het vaccinonderzoek te versnellen. Zeker in een tijd van pandemie betekent technologie al hoop door telewerken, videoconferenties, online onderwijs en meer.
  • Door bij te dragen aan de effectieve uitvoering van de Green Deal van de EU, helpt de nieuwe digitale manier van leven en werken ook om de koolstofvoetafdruk te verkleinen door onder meer een lager energieverbruik, minder stadsuitbreiding en efficiënter stedelijk beheer.

"Ondanks dat opwindende potentieel, brengt de digitale economie ook enkele uitdagingen met zich mee", waarschuwde Liang. “Naarmate we meer gebruikmaken van een technologie, hebben we meer standaardisatie en governance nodig. We hebben een betere privacybescherming en transparante en uitvoerbare vertrouwensmechanismen nodig. We kunnen bovendien alleen echte bedrijfswaarde creëren met gegevens, door een wereldwijd bestuurssysteem op te bouwen dat open, samenwerkend, veilig en betrouwbaar is. Dat is hoe we een gezonde ontwikkeling van de industrie zullen stimuleren. "

Bouwen aan een open, transparante en groenere digitale wereld voor gedeeld succes

Liang riep de deelnemers van de Web Summit op om een industrie-ecosysteem te creëren dat is gebaseerd op open samenwerking: “We bevinden ons op een kritiek omslagpunt. ICT en andere technologieën versmelten om de digitalisering van de industrie te stimuleren. Dit is een cruciaal moment om de digitale economie te laten groeien. Bedrijven moeten samenwerken met partners en klanten uit verschillende industrieën om innovatie te stimuleren en meer kansen te creëren. Alleen een volledig verbonden wereld kan de digitaliseringsgolf het hoofd bieden, economische groei in evenwicht brengen met milieubescherming en de andere uitdagingen aanpakken waarmee we worden geconfronteerd.”

Huawei is al 20 jaar in Europa actief en heeft momenteel meer dan 10.000 mensen in dienst. Het bedrijf heeft meer dan een miljard dollar geïnvesteerd in R&D, en deelt waarde met het bredere ecosysteem door de handen ineen te slaan voor innovatie en talentontwikkeling om de kosten van digitale transformatie te verlagen. De heer Liang sloot af met de nadruk op Huawei's toewijding aan Europa: "We zullen blijven samenwerken met onze lokale partners om Europa te helpen slagen in digitalisering en duurzaamheid."

De Web Summit wordt beschouwd als een van 's werelds grootste technologieconferenties met meer dan 100.000 aanwezigen en 800 sprekers, die de mensen en bedrijven samenbrengen die de wereldwijde tech-industrie leiden: https://websummit.com/

Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!