Witold Kepinski - 30 december 2020

Zoom is het communicatieplatform van GOODBYE 2020

Zoom is het communicatieplatform van GOODBYE 2020 image

Zoom Video Communications is door festivalorganisator Follow The Beat gekozen als het communicatieplatform voor GOODBYE 2020, het alternatieve online nieuwjaarsfeest voor jongeren. Het digitale festival bestaat uit tientallen verschillende streams waaraan honderden Nederlandse artiesten en organisaties meewerken. Dankzij Zoom kunnen deelnemers aan het gratis event eenvoudig contact leggen met andere online festivalgangers in dezelfde stream. Familie en vrienden kunnen afspreken in aparte ruimtes waar ze de optredens als ze dat willen in besloten kring kunnen volgen.

Via goodbye2020.nl kiezen deelnemers zelf welke optredens ze willen volgen van artiesten als De Jeugd van Tegenwoordig, Douwe Bob, Fedde Le Grand, Felix da Housecat, Howard Komproe, Jeangu Macrooy, Sam Feldt, Snelle, Sunnery James & Ryan Marciano, Suzan & Freek, Tino Martin, Partyraiser, Willie Wartaal en Yellow Claw. Op de 50 streams komen zo goed als alle muziekstromingen aan bod: van Nederlandstalig tot drum & bass, techno tot trance, harde stijlen tot hiphop. Het volledige programma met alle artiesten en de diverse beschikbare live streams zijn terug te vinden op goodbye2020.nl. Inschrijven voor het festival en uitnodigingen versturen is nu al mogelijk via de website.

Dankzij Zoom kunnen tot wel 100.000 jongeren met elkaar in contact komen door tijdens het festival deel te nemen aan de bijbehorende Zoom meetings. Die Zoom meetings worden als live stream beschikbaar gesteld op de festivalsite en zijn hiermee zichtbaar voor iedereen. Follow The Beat neemt met partners de technische organisatie voor zijn rekening en zorgt dat moderators de leukste huiskamers in het spotlicht zetten. Iedere stream heeft zijn eigen openbare meeting, maar deelnemers kunnen via de festivalsite ook besloten meetingrooms openen waar alleen bekenden toegang toe krijgen.

Deelnemen aan de Zoom meetings kan door download van de app en volg de link in de uitnodiging. Speciaal voor de feestdagen heeft Zoom de tijdlimiet verwijderd voor de gratis versie, die normaal gesproken op 40 minuten staat. Ook gebruikers van de gratis app kunnen daardoor onbeperkt Zoomen van 10:00 uur ’s ochtends op woensdag 30 december tot zaterdag 2 januari om 6:00 uur in de ochtend.

Maarten Schulz, grondlegger van Follow The Beat, bedacht GOODBYE 2020 als alternatief om tijdens de jaarwisseling, ondanks corona, toch met meer dan twee vrienden bij elkaar te kunnen komen. Het event wordt financieel gesteund door de overheid, als extra stimulans om met name jongeren te bewegen tijdens de jaarwisseling fysiek afstand te bewaren. Diverse grote steden en gemeenten hebben het initiatief inmiddels omarmd door lokale streams aan te bieden. De streams van GOODBYE 2020 zijn van 31 december, 17:00 uur tot 1 januari, 05:00 uur te bekijken.

Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!