Redactie - 02 maart 2021

Alcadis wordt distributeur van Telo Systems en CommCheck

Alcadis wordt distributeur van Telo Systems en CommCheck image

Alcadis is benoemd tot Value Added Distributeur van maar liefst twee nieuwe merken: Telo Systems en CommCheck. Vorig jaar is Alcadis distributeur geworden van het CommScope ONECELL-portfolio waar onder andere Private LTE netwerken mee gebouwd kunnen worden. Met de toevoeging van Telo Systems en CommCheck kan Alcadis nu een end-to-end Push-to-Talk (PTT) oplossing bieden aan IT resellers. Met producten van Telo Systems en de software van CommCheck kunnen bijvoorbeeld PTT-applicaties worden toegepast ter vervanging van traditionele portofonie of DECT systemen.

“Telo Systems en CommCheck passen uitstekend in de use-case van Private LTE. Bovendien zijn de portfolio’s ook breed inzetbaar op het publieke mobiele netwerk. Een portofoonfunctie met internationale dekking. Die mogelijkheid is nog lang niet bekend bij een groot aantal doelgroepen. Alcadis gaat ons helpen deze nieuwe markten aan te spreken” volgens Lucien de Groot, Directeur bij de importeur.

Push-to-Talk over Cellular (PoC) is een relatieve nieuwkomer op het gebied van portofonie. Het portfolio van Telo Systems is de afgelopen 5 jaar snel uitgebreid en omvat innovatieve 4G portofoons en bodycams. “We are really happy to work with Alcadis.” zegt Eva Zhang, Sales Director bij Telo Systems. “They will open up a new channel of IT resellers. This will be a win-win for their channel and for Telo Systems.” Telo Systems wordt aangevuld met het PTT communicatieplatform van CommCheck. Met Telo Systems en CommCheck wordt een professionele end-to-end PTT oplossing geboden dat zowel een cloud als een on premise variant kent.

“Bij Private LTE gaat het meestal om bedrijfskritische spraak- en datatoepassingen. Telo Systems heeft een uitstekend portfolio van ruggedised portofoons die werken met een SIM kaart. In de wereld van portofonie zijn de kwaliteit van spraak en de robuustheid van het device leidend. De combinatie Telo Systems en CommCheck heeft inmiddels voldoende referenties met bedrijfskritische toepassingen waarbij de voordelen ten opzichte van traditionele portofonie heel zichtbaar worden”, aldus Hans van Elsen, CTO van Alcadis B.V. in Houten.”

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!