Redactie - 08 maart 2021

SPIE wint Rijkswaterstaat prestatiecontract kunstwerken Noord-Nederland

SPIE wint Rijkswaterstaat prestatiecontract kunstwerken Noord-Nederland image

SPIE, de onafhankelijke Europese leider in multitechnische diensten op het gebied van energie en communicatie, gaat het areaal in Noord-Nederland met district West (Friesland) en Oost (Groningen en Drenthe) vijf jaar lang onderhouden. Dit contract betreft de kunstwerken van Rijkswaterstaat zoals een vijftal ‘akwaducten’, zeven beweegbare bruggen en zeventig onderdoorgangen. Ook de openbare verlichting langs op-, afritten en rijkswegen is onderdeel van de scope.

In de transitieperiode neemt SPIE het areaal over en richt zij haar assetmanagement-organisatie in. Per 1 juli start de uitvoering van de werkzaamheden. De prestatie van de kunstwerken wordt geanalyseerd en het bijpassend onderhoud wordt uitgevoerd. Ook kritieke onderdelen worden geanalyseerd en data wordt hierin uitgelezen. Patronen en intervallen van deze data tonen de conditie van de onderdelen van de kunstwerken. Dit voorspellend onderhoud is een aanvulling op preventief onderhoud. Door voorspellend onderhoud toe te passen, wordt voorkomen dat installaties te vroeg worden vervangen of monteurs te vaak moeten rijden om storingen op te lossen. Voorspellend onderhoud zorgt dan dus ook voor een bedachtzamer milieu.

Als systeemintegrator beschikt SPIE over de juiste multidisciplinaire kennis, met name op het gebied van industriële automatisering, mechanische en elektrische engineering en cyberbeveiliging.

Robbert de Ridder, manager assetmanagement bij SPIE is enthousiast: “Door onze lokale kennis, ons vakmanschap en het toepassen van voorspellend onderhoud op andere arealen van Rijkswaterstaat, hebben wij dit contract gewonnen. Hiermee kunnen we de relatie met de klant verder uitbouwen en de doelstellingen van Rijkswaterstaat verder ondersteunen en een ontwikkeling door laten maken. Data driven assetmanagement helpt mee aan een verhoogde beschikbaarheid van de civiele kunstwerken en openbare verlichting.”

Rick Schuller, Tendermanager bij SPIE vult aan: ”Door het verwerven van deze opdracht, slaan we onze vleugels uit waardoor er een nog betere landelijke spreiding van SPIE met haar expertise in bruggen, sluizen en gemalen ontstaat.”

Trend Micro BW week 20 rm 23-2023 Cloudian BW - week 11/12-2023
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!