Redactie - 11 april 2021

Statushouders ontwikkelen met Mendix software voor een soepele logistieke operatie

Statushouders ontwikkelen met Mendix software voor een soepele logistieke operatie image

PostNL heeft met 17 miljoen mensen de grootste doelgroep van Nederland. Om deze doelgroep te bedienen heeft de organisatie bijna 40.000 medewerkers in dienst. Het is dan ook een must om snel te kunnen schakelen met alle ontwikkelingen en innovaties. Zo zetten zij op grote schaal Mendix in om de logistieke operatie soepel te laten verlopen. Via Motopp krijgen statushouders de kans uit te groeien tot Mendix ontwikkelaar en bij te dragen aan de bedrijfskritische applicaties van PostNL.

Grote inzet op Mendix

Om te blijven innoveren en ontwikkelen, kiest PostNL ervoor om een eigen Mendix-capability op te zetten. Dit zorgt ervoor dat alle applicaties zelf worden ontworpen, worden gebouwd en worden beheerd. Door alles in huis te houden zal het een stuk effectiever worden. Om dit vast te kunnen houden is een stevige IT-basis essentieel. Daarom zet PostNL de komende jaren volop in op de technologie van Mendix.

Werven en omscholing

Ook wordt er groot ingezet op het werven en omscholen van mensen naar Mendix-professionals. Hierdoor wordt het mogelijk gemaakt om alle functies van het Mendix-platform te benutten en beter te gebruiken. Door de samenwerking met Motopp krijgen gemotiveerde statushouders de kans om aan de slag te gaan bij PostNL als Mendix developer, en krijgt PostNL steeds meer specialisten. Een win-win situatie voor iedereen.
Quote: “Daarnaast geven we hen de zekerheid dat zij na afronding van de opleiding aan de slag kunnen bij PostNL”

Van kansarm tot gemotiveerd Mendix ontwikkelaar

“In samenwerking met de Gemeente Amsterdam hebben we de meest gedreven statushouders gevonden en een kans geboden zich te ontwikkelen tot Mendix ontwikkelaar”, aldus Marcel Oostveen, mede-eigenaar van Motopp. “Samen met PostNL hebben we een traject gestart waarin statushouders de kans krijgen zich nog verder te ontwikkelen. Daarnaast geven we hen de zekerheid dat zij na afronding van de opleiding aan de slag kunnen bij PostNL.”

Motopp biedt statushouders de kans om tot bloei te komen. Daarbij wordt niet geoordeeld op waar zij vandaan komen, maar op waar ze naartoe willen. “Wij geven alle statushouders hun eigenwaarde terug. De kennis hebben ze al, wij helpen ze de juiste richting in. De samenwerking met PostNL is één van de vele trajecten die we momenteel hebben lopen. Steeds meer gemeenten en organisaties zien het potentieel van statushouders en zijn bereid om daarin te investeren,” aldus Oostveen afsluitend.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Infopulse BW vierkant en liggend week 10 -2024
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!