Witold Kepinski - 13 april 2021

SwipeGuide haalt kapitaal op voor verdere groei

SwipeGuide haalt kapitaal op voor verdere groei image

SwipeGuide, een in Amsterdam gevestigd B2B SaaS-bedrijf, is een bedrijf in Europa dat op basis van haar eigen technologieën de crowdsourcing van kritische operationele kennis faciliteert om fouten in de uitvoer van taken aan de productielijnen te verminderen en zo de prestaties te verbeteren.

Het industriële technologiebedrijf versnelt haar internationale expansie met een nieuwe financieringsronde van €5 miljoen ($6M) onder leiding van Speedinvest. Het Nederlandse CapitalT, Plug and Play Ventures en de bestaande investeerders Newion en Brumbucks namen ook deel aan de ronde.

De COVID-19 pandemie heeft de vraag naar gebruiksvriendelijke, slimme tools die de digitalisering van productieprocessen ondersteunen versneld. Grote fabrikanten zoals PepsiCo, Heineken, ABB en Orkla gebruiken SwipeGuide om cruciale operationele processen wereldwijd vast te leggen, te standaardiseren, te schalen en te verbeteren.

Hiermee stellen zij teams op de werkvloer in staat belangrijke handleidingen, operationele routines en procedures eenvoudig te digitaliseren met unieke apps. De gegevens die tijdens de controlemomenten worden verzameld, helpen bij het vastsstellen in hoeverre verbetering mogelijk is en deze op te schalen.

SwipeGuide wordt gebruikt in meer dan 200 fabrieken in 89 landen, met meer dan 30.000 unieke maandelijkse gebruikers die er continu hun operationele prestaties mee verbeteren. "Digitaal standaardwerk is een drijvende kracht achter schaalbare efficiënte productie op alle locaties van PepsiCo. SwipeGuide helpt ons bij het verbeteren van een cultuur van zelfgestuurd leren en operational excellence in alle vestigingen", legt Jose Carlos Matias, MPE Europe van PepsiCo, uit.

"Wij brengen de eenvoud terug in een wereld waar complexiteit nog steeds de norm is. Wist je dat minder dan 2% van de budgetten voor digitale transformatie besteed wordt aan tool die het dagelijkse werk van fabrieksmedewerkers eenvoudiger maakt? Met de focus van SwipeGuide op het slim crowdsourcen van de al aanwezige expertise van eerstelijns werknemers slaan we twee vliegen in een klap: de fabrikant bouwt een centrale digitale kennisbank van bewezen standaarden die de productie efficiënter kan maken, onafhankelijk van ‘de mens’ of de locatie."

"Aan andere kant zorgt het voor de broodnodige erkenning van expertise van engineers en operatoren en zorgen het platform en de apps ervoor dat we hun werk eenvoudiger en leuker maken. De AI-gedreven technologie van ons platform is het belangrijkste onderdeel voor het identificeren en opschalen van de kritische kennis die zorgt voor de beste prestaties en minder uitval," zegt SwipeGuide's CEO en oprichter Willemijn Schneyder.

Internationale focus op groei
Deze investeringsronde wordt geleid door de Europese durfkapitalist Speedinvest. "Willemijn Schneyder, Daan Assen en hun team hebben een krachtig platform gebouwd dat de prestaties op de werkvloer verbetert. We zijn ervan overtuigd dat SwipeGuide een game-changer is voor productiebedrijven overal ter wereld," zegt Marie-Hélène Ametsreiter, lead partner van het Speedinvest Industrial Tech team over hun beslissing om te investeren in de veelbelovende B2B SaaS-onderneming. Het portfolio van Speedinvest omvat snelgroeiende technologiebedrijven zoals TWAICE, crate.io, TIER Mobility, en Senseforce.

Co-investeerder CapitalT is een voorstander van diversiteit in teams en helpt bedrijven als WizeNoze en Codegem om innovatieve ideeën sneller op te schalen. "SwipeGuide loopt voorop in de digitale transformatie van producenten en speelt een sleutelrol op het kruispunt van onderwijs en toekomst van arbeid. Hun oplossing draagt bij tot vermindering van fouten en uitval en daardoor tot meer duurzaamheid. We waren erg onder de indruk van de oprichters en het gehele team en we zijn ervan overtuigd dat zij van SwipeGuide een succesvolle internationale speler zullen maken," aldus Janneke Niessen, oprichter en partner bij CapitalT.

Ook Plug and Play Ventures uit Silicon Valley en bestaande investeerder Newion participeren in de ronde. "SwipeGuide's intuïtieve instructietechnologie stelt iedere eerstelijnswerknemer in staat om content te digitaliseren en helpt productiebedrijven om operationele kennis te schalen en efficiëntie in fabrieken te behalen. Dit maakt SwipeGuide een fantastische aanvulling op het Plug and Play-portfolio en ons internationale partnernetwerk, waarmee we de overgang naar industry 4.0 versnellen," aldus Timo Linneman van Plug and Play Ventures.

SwipeGuide werkt vanuit Amsterdam en Chicago en het bedrijf streeft naar een verdubbeling van het aantal medewerkers in 2021. Marie-Hélène Ametsreiter - lead partner van het Speedinvest Industrial Tech-team dat de digitalisering van Europa's Industrial Tech sector ondersteunt en Janneke Niessen - oprichter en partner bij CapitalT en meervoudig ondernemer - treden toe tot de Raad van Bestuur.

IGEL - Cloud Expo BN BW start 27-11/7-12 Comstor BW 5 dec tm 10 dec 2023
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!