Witold Kepinski - 28 april 2021

ilionx neemt integratiespecialist Rubix over

ilionx neemt integratiespecialist Rubix over image

IT-dienstverlener ilionx kondigt de overname van integratiespecialist Rubix aan. Het complementaire dienstaanbod staat centraal in de overname. Waar Rubix jarenlange ervaring heeft in datagedreven oplossingen, applicatiemodernisatie en complexe integratievraagstukken, is ilionx sterk in applicatieontwikkeling, Business Analytics, cloud en security. Door de krachten te bundelen, versnelt ilionx de slagkracht rondom klantadvies en implementatie. Rubix blijft onder de eigen naam en vanuit het eigen kantoor in Den Bosch opereren.

Verregaande data-integratie
ilionx bouwt met de overname verder aan haar missie om dé digitale transformatie-expert voor grote en middelgrote organisaties te zijn. Er is een groeiende behoefte aan de koppeling van primaire processen met applicaties. De naadloze integratie van processen, systemen en data bepaalt immers het succes van een datagedreven organisatie. De technische expertise van Rubix en haar partnerships met onder andere Red Hat en TIBCO, helpen organisaties te versnellen in deze digitale reis. De kennis en ervaring van Rubix maakt het mogelijk om applicaties en complexe datastromen realtime te integreren, te analyseren en te optimaliseren. Door dit vervolgens te koppelen aan de expertise van ilionx, wordt het klanten makkelijker gemaakt om bijvoorbeeld de stap naar de cloud te zetten. De kruisbestuiving zorgt ervoor dat er nog meer waarde geleverd wordt uit de bestaande systemen en dat klanten volledig worden ontzorgd in hun digitale transformatie.

Fabian Janssen, commercieel directeur Rubix: “Rubix heeft de afgelopen 12 jaar als specialist een sterke groei doorgemaakt in omvang en in type dienstverlening. Door deze samenwerking met ilionx kunnen we een grote sprong voorwaarts maken. De ontwikkeling van onze medewerkers en ons portfolio krijgt een flinke boost. Daarnaast kunnen we nog meer continuïteit aan onze klanten bieden. Zonder het vooraf van elkaar te weten, werkten Rubix en ilionx al voor een gezamenlijke klant: het RIVM. Samen hopen we een soortgelijk succes nog vaak te mogen herhalen.”

Jan Veltman, CEO ilionx: “Met deze overname verstevigen we onze positie als IT-partner voor intensieve digitale transformatietrajecten. De samenwerking heeft een synergetische werking, waarbij zowel de dienstportfolio’s als de bedrijfscultuur van beide bedrijven elkaar versterken. Het succes van ilionx is mede te danken aan ons ondernemerschap en flexibiliteit, zowel bedrijfsbreed als per vestiging. Dit sluit erg goed aan bij de identiteit van Rubix.”

Rubix kent een omzet van meer dan 12 miljoen euro en heeft 80 medewerkers in dienst. Verdere financiële details worden niet bekendgemaakt.

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!