Wouter Hoeffnagel - 09 mei 2021

Welke kansen bieden Europese smart city-onderwerpen voor het bedrijfsleven?

Welke kansen bieden Europese smart city-onderwerpen voor het bedrijfsleven? image

De Europese Commissie kent de ambitie om in 2030 honderd klimaat-neutrale steden in Europa te realiseren. Dit is een gigantische opgave en ambitieuze doelstelling, die interessante mogelijkheden biedt voor het bevorderen van handel. Tijdens het event ‘100 Climate Neutral Cities in Europe by 2030’ op 14 en 21 juni worden kansen voor het bedrijfsleven in kaart gebracht voor smart city gerelateerde onderwerpen in de Green Deal, Digital Transformation en Post-COVID Recovery funds, en voor het missieplan ‘100 Climate-neutral cities by 2030’.

De transitie naar klimaatneutrale steden kan als een vliegwiel werken voor het mobiliseren van zowel publieke als private investeringen in een duurzaam gebouwde omgeving met slimme infrastructuren. De kansen die hierdoor ontstaan worden in gebracht tijdens het event. De nadruk ligt hierbij op volgende tracks:

  • Circulariteit (energie - water - voedsel - afval)
  • Duurzame bouw en energie
  • Groene en slimme mobiliteit
  • Leiderschap

Cocreatie

Het programma is in cocreatie met lokale partners ontwikkeld. De vier sessies zijn gericht op een missiekritieke aanpak, die cross-innovatie, investeringen en citizen engagement promoot.

Het event is gericht op grote bedrijven, mkb-organisaties, start-ups, kennisinstellingen, overheden en gemeenten in Europa. Het doel is de publieke en private sector samenbrengen, het combineren van ecosystemen en creëren van gezamenlijke waarde.

“Smart City is een belangrijke bron van innovatie voor het bedrijfsleven. Het event ‘100 Climate Neutral Cities in Europe by 2030’ helpt bedrijven kansen te identificeren die voortkomen uit Smart City-initiatieven op Europees niveau. Denk hierbij aan de Green Deal, Digital Transformation en Post-COVID Recovery funds, maar ook aan het missieplan ‘100 Climate-neutral cities by 2030’. Het event stimuleert hiermee innovatie en de verdere ontwikkeling van smart city-technologie. Een mooi evenement dat winst oplevert voor het bedrijfsleven!”, zegt Petra Claessen (foto), directeur BTG/TGG.

Virtuele matchmaking-sessies

U kunt deelnemen aan één of meerdere dertig minuten durende virtuele matchmaking-sessies van Europese Enterprise Network (EEN). Tijdens deze sessies kunt u verbinden met andere deelnemers en inzichten op doen over (toekomstige) projecten. De EEN Matchmaking meetings vinden plaats van 15 tot 17 juni en 22 tot 24 juni.

Registreren kan tot 30 mei 18:00 CEST en is gratis. U kunt zich hier aanmelden. Meer informatie is beschikbaar op de website.

SLTN Vierkant Cloudian BW - week 11/12-2023
Progress Communications BN start week 17 tm 19

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!