Martijn Kregting - 29 juli 2021

TIE Kinetix helpt Rabobank bij invoeren e-facturatie

TIE Kinetix helpt Rabobank bij invoeren e-facturatie image

TIE Kinetix heeft een vijfjarig contract afgesloten met Rabobank. De bank wil 100 procent digitalisering van de supply chain realiseren met het FLOW Partner Automation platform van de automatiseerder. Het initiële contract heeft een omvang van ruim 500.000 euro en bevat onder meer de gefaseerde aansluiting (onboarding) van alle ruim 23.000 leveranciers voor e-facturatie.

De overeenkomst volgt op een ‘Proof of Concept’ (POC) fase, waarbij verschillende manieren van elektronische factuurontvangst via FLOW zijn getest met geselecteerde leveranciers van de coöperatieve bank. In de POC zijn volgens TIE Kinetix onder andere de volgende zaken succesvol uitgevoerd: het geautomatiseerd uitwisselen van facturen via het PEPPOL-netwerk, handmatige invoer via het online portaal en geautomatiseerde verwerking van PDF-documenten.

Ondersteunen bij digitaliseringsdoelen

Om de resultaten zo optimaal mogelijk te maken, zal TIE Kinetix Rabobank ondersteunen bij het bereiken van digitaliseringsdoelstellingen met onboarding dienstverlening (aansluiten van handelspartners). Dit moet een handsfree benadering van onboarding bemogelijken en ervoor zorgen dat alle leveranciers in zo kort mogelijke tijd overstappen naar elektronische facturatie.

TIE Kinetix stelt dat het contract de positie van het bedrijf versterkt als leider op het gebied van elektronisch factureren voor zowel organisaties in de publieke als private sector. TIE Kinetix verwacht dat het Rabobank zal helpen de gestelde doelen te bereiken gedurende de eerste periode van vijf jaar, waarna het contract onbeperkt kan worden verlengd voor perioden van 12 maanden.

Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!