Redactie - 04 augustus 2021

Cisco laat lokale teams terugkeer naar kantoor bepalen

Cisco laat lokale teams terugkeer naar kantoor bepalen image

Terwijl bedrijven wereldwijd de terugkeer naar kantoor inzetten, zegt Cisco dat het voortaan niemand nog verplicht. Lokale teams moeten zelf beslissen hoe vaak ze fysiek samenzitten.

Cisco was al voor de pandemie actief bezig met werken op afstand. Toch werkte bijna de helft van de medewerkers nog vier tot vijf dagen per week op kantoor. Slechts 14 procent wilde permanent thuiswerken. Momenteel wil nog geen tien procent bijna dagelijks naar kantoor en wil een kwart van de Cisco-werknemers permanent thuiswerken.

Het bedrijf volgt haar medewerkers daarin en zegt dat geen quota zal opleggen rond verplicht werken op kantoor. De beslissingen in welke mate er thuis, op kantoor of elders wordt gewerkt, worden per team genomen.

Geen 'one size fits all'

"Er is geen one size fits all", legt Francine Katsoudas uit, Chief People, Policy & Purpose Officer bij Cisco. "Om zo goed mogelijk in te spelen op de sterktes van onze werknemers, moeten we flexibel, aanpasbaar en open zijn over wat het best werkt voor elk individu en team."

Cisco stelt meer te focussen op hybride werkomgevingen zodat er oplossingen zijn voor elk type werknemer. Dat gaat gepaard met een investering van zes miljard dollar in onderzoek en ontwikkeling naar betere connectiviteit, beveiliging en samenwerking. Het bedrijf geeft aan dat het hybride werken voor het bedrijf ook een experiment is met vallen en opstaan, maar is optimistisch - onder meer omdat het al een cultuur heeft van (gedeeltelijk) werken van op afstand.

In samenwerking met Datanews.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!