Martijn Kregting - 06 oktober 2021

ATP Firewalls Zyxel ondersteunen gecentraliseerd cloudbeheer

ATP Firewalls Zyxel ondersteunen gecentraliseerd cloudbeheer image

De high-end Advanced Threat Protector (ATP) Firewalls van Zyxel Networks ondersteunen voortaan gecentraliseerd cloudbeheer met extra feature-updates. Die functies moeten het mkb en MSP's ondersteunen via Zyxel’s Nebula Cloud Networking Solution, nu hybride werken normaal aan het worden is.

Netwerkbeveiliging kan ingewikkeld en tijdrovend zijn, met meerdere systemen en locaties om te beheren. Het beheren van gedistribueerde netwerken én gebruikers ter ondersteuning van flexibele hybride werkmodellen, is voor IT-managers en steeds grotere uitdaging, aldus Zyxel. Bovendien zien cybercriminelen het huidige tijdperk van remote connectiviteit en gedistribueerde netwerken als nieuwe kans. Ze profiteren ten volle van een groter aanvalsoppervlak.

Beperkte middelen voor cybersecurity

Uit recent onderzoek bleek volgens Zyxel dat 88 procent van de respondenten van kleine ondernemingen vindt dat hun organisaties kwetsbaar zijn voor cyberaanvallen. Veel kleine en middelgrote ondernemingen kunnen zich echter geen volwaardige IT-oplossing veroorloven of hebben maar beperkte middelen om aan cybersecurity te besteden.

Met dit in het achterhoofd heeft Zyxel een firmware-upgrade uitgebracht voor de ATP-firewall. Hiermee worden volgens de onderneming geavanceerde netwerkbeveiligingsfuncties toegevoegd aan de centraal beheerde, cloudgebaseerde Nebula-familie. Sandboxing en reputatiefilters maken het voor middelgrote bedrijven eenvoudig om hoofdkantoren of centrale kantoren te beveiligen.

De toevoeging van ATP aan Nebula tilt gezamenlijke verdedigings- en responsmogelijkheden naar een hoger niveau, door een continu groeiende clouddatabase te gebruiken die miljarden malware-signatures bevat. ATP helpt netwerken en gegevens te beschermen tegen geavanceerde cyberdreigingen, zoals zero-day-aanvallen die vaak onder de radar van conventionele beveiligingsoplossingen blijven. ATP is een aanvulling op USG FLEX in de groeiende reeks firewall-oplossingen met Nebula-compatibiliteit. ATP wordt vaak gebruikt als oplossing voor hoofdkantoren of grote kantoren, terwijl USG FLEX vaak wordt gebruikt voor kleinere kantoren of filialen.

Om veilig werken op afstand te ondersteunen, kunnen netwerkbeheerders ook gebruikmaken van nieuwe functies in het Nebula Control Center om de Zyxel SecuExtender VPN-client eenvoudig en direct te installeren. SecuExtender kan worden geïnstalleerd op endpoints, waaronder desktops of laptops, om twee-factor authenticatie en tunnelbescherming te bieden voor mensen die thuis of weg van kantoor werken. Door SecuExtender toe te voegen aan de Nebula, kunnen netwerkbeheerders nu de beveiliging van alle endpoints centraal beheren, zodat ze gegarandeerd hetzelfde beveiligingsbeleid hanteren, ongeacht de locatie.

Vereenvoudigd licentiebeheer

Om partners te ondersteunen met een meer gestroomlijnde en vereenvoudigde gebruikerservaring, kunnen MSP's nu Nebula-licenties beheren via het Circle abonnementsbeheerplatform. Voorheen konden daarin alleen beveiligingslicenties worden beheerd, maar Circle omvat nu ook asset management, account management en e-commerce.

De nieuwe updates voor Nebula maken een portfolio van meer dan 60 verschillende producten beschikbaar voor klanten, die kunnen worden beheerd onder één cloud-gebaseerd netwerkbeheerplatform. Dit biedt volgens Peter van der Putten, Head of Channel van Zyxel Benelux, het mkb veel opties om in specifieke behoeften en implementatiescenario's te voorzien. "Omdat het netwerklandschap de afgelopen 18 maanden zo sterk is veranderd, zijn wij ons aanbod voor het mkb en MSP's blijven ontwikkelen om ze te helpen bij hun uitdagingen op het gebied van beveiliging en netwerkbeheer."

Gartner BW start 5 juli tm 4 nov 2023 SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024
canalys BW 7 juli tm 2 okt 2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!