Redactie - 15 oktober 2021

Huawei heeft alles in eigen hand

Oceanstor Dorado, het all-flash opslagapparaat van Huawei, is volledig in eigen beheer ontwikkeld en gebouwd. En juist daarom troeft het andere opslagmedia af als het om snelheid gaat. Zo vindt Robert Lispet, Executive Product Manager Storage bij Huawei Benelux. “Wij kunnen alle onderdelen optimaal op elkaar afstemmen.”

Lispet staat niet alleen met deze opvatting. In juli 2020 heeft de Data Center Intelligence Group (DCIG) haar 2020-21 Enterprise All-Flash Array Buyer's Guide uitgebracht, een jaarlijks overzicht van de nieuwste producten in de wereldwijde all-flash markt. Huawei high-end all-flash opslag OceanStor Dorado V6 wordt ten zeerste aanbevolen. Ook de Enterprise Strategy Group (ESG) heeft de OceanStor Dorado 18000 high-end all-flash storage getest op een Oracle database om het core transactie scenario te simuleren. De test laat zien dat de machine in staat is om een latency van 0,081 ms en 100% workload balancing te leveren, terwijl de TCO met 78% werd verlaagd in vergelijking met een alternatief hybride opslagsysteem.

Ook zijn collega’s geven aan dat die uitstekende resultaten te maken hebben met het feit dat Huawei alles in eigen huis doet. “We hebben geen onderdelen in bezit gekregen door een ander bedrijf over te nemen en later te integreren met bestaande componenten, zoals bij andere aanbieders van all flash storage het geval is. Onze machines zijn zo snel omdat we alles van begin af aan integraal hebben ontwikkeld en op elkaar afgestemd”, beamen Business Development Executive Bas Broekarts en Regional Distribution Manager Enterprise Business Jan Aarts.

Lees het hele interview: Huawei maakt storage voor (middel)grote organisaties.

Door: Teus Molenaar en Witold Kepinski

Cloudian BW - week 11/12-2023 Doe mee met Dutch IT Cloud Survey 2023 BW vierkant tot 31 mei 2023
AWS Summit Amsterdam liggend Nieuwsbrief  tm 31 mei 2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!