Redactie - 21 oktober 2021

Huawei biedt moderne data storage met speciale chip

Huawei past onder meer RDMA (Remote Direct Memory Access) toe om data weg te schrijven zonder het besturingssysteem (lees: de CPU) te belasten. Dit zorgt voor een hoge doorvoer en lage latency. “Vroeger was het netwerk het probleem, nu de CPU. Dus proberen wij de overhead zo klein mogelijk te maken”, vertelt Robert Lispet, Executive Product Manager Storage bij Huawei Benelux.

De machine is bovendien uitgerust met een speciale AI-chip voor intelligente behandeling van data; traditioneel loopt dat via de controller. Ook deze aanpassing ontlast de CPU.

Een moderne eis is dat data altijd en overal beschikbaar moet zijn. Huawei heeft hiervoor voorzieningen getroffen bij zijn Oceanstor Dorado-lijn. Failover is standaard; als een component uitvalt, dan wordt die taak meteen overgenomen. “Bij ons geen performance-verlies; alles is onderling met elkaar verbonden, zodat we een hoge throughput bereiken. Applicaties hebben er overigens geen last van als een component wegvalt en de taken moeten worden overgenomen; dat gebeurt binnen één seconde, terwijl ze vijf seconden ruimte hebben voor dergelijke situaties”, zegt Lispet.

Lees het hele interview: Huawei maakt storage voor (middel)grote organisaties.

Door: Teus Molenaar en Witold Kepinski

Open Line BW 06-06 tm 13-06-2023 Nutanix BW 30-05 tm 15-06-2023
NTT BN start 31-5 TM 14-5

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!