Witold Kepinski - 17 oktober 2021

Hillstar gaat strategisch partnerschap aan met 9altitudes

Hillstar gaat strategisch partnerschap aan met 9altitudes image

Hillstar Business Intelligence aan dat 9altitudes groep een overeenkomst heeft gesloten om Hillstar over te nemen en de krachten te bundelen. Met de voortdurend toenemende behoefte aan Business Intelligence oplossingen door gebruikers van Microsoft Dynamics, alsmede de beperkte beschikbaarheid van BI-, Data- en IT-kenniswerkers, geeft deze samenvoeging Hillstar en 9altitudes de mogelijkheid om hun klanten nog beter en uitgebreider van dienst te zijn in hun digitale transformatie.

Als BI dienstverlener en Gold Microsoft partner is Hillstar Business Solutions een leverancier van BI diensten aan klanten om hen te helpen data gedreven te worden op basis van diepgaande inzichten. 9altitudes automatiseert bedrijfsprocessen en levert extra toegevoegde waarde dankzij hun specifieke sectorkennis en unieke methodologie die een versnelde livegang mogelijk maakt. De 9altitudes-groep staat voor solide branchekennis in Handel & Logistiek, Zakelijke en Technische dienstverlening, Ledenorganisaties, productie en de import & distributie van kapitaalgoederen. Naast ERP, CRM, IoT & PLM (Product Lifecycle Management) heeft de groep diepgaande kennis van DMS (Document Management Systeem) en Business Analytics.

"Ik ben erg blij met deze samenwerking, want dit geeft ons de mogelijkheid om meer toegevoegde waarde te leveren aan onze klanten en partners om hen zo te helpen hun bedrijf te laten groeien en data gedreven te worden met onze unieke BI-diensten." zegt Klaas Mollema, medeoprichter en CEO van Hillstar.

"Ons doel is om een lange termijn partner te zijn voor onze klanten en door de overname van het Hillstar BI team, inclusief het data platform BIRDS, zullen we in staat zijn om onze klanten in onze kernsectoren nog beter van dienst te zijn." zegt Filip Bossuyt, CEO van 9altitudes.

BIRDS, het intelligente dataplatform waarmee je databronnen moeiteloos ontsluit en naadloos omzet in diepgaande inzichten in Power BI, maakt ook deel uit van de overname. BIRDS wordt verkocht via een netwerk van partners en blijft in de huidige vorm bestaan en zal blijven samenwerken met bestaande en nieuwe partners in het Microsoft Dynamics ecosysteem.

Thomas van Buren, medeoprichter en CTO voegt toe: "Met dit partnership neemt de beschikbaarheid van IT en BI resources aanzienlijk toe wat ons helpt om onze klanten beter en sneller van dienst te zijn. Het geeft ons de unieke mogelijkheid om BIRDS verder te ontwikkelen en onze roadmap binnen een beter tijdsbestek te realiseren."

Met de overname van Hillstar versterkt 9altitudes opnieuw zijn Europese groeiambities, dit keer op de Nederlandse markt. De buy & build strategie van de internationale investeringsmaatschappij Waterland wordt door 9altitudes succesvol vertaald naar een Europees platform voor ondernemerschap waar maximale digitale toegevoegde waarde wordt gecreëerd door middel van wederzijdse kruisbestuiving

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!