Redactie - 02 november 2021

MediaMarkt Tech Village Rotterdam opent op 18 november

MediaMarkt Tech Village Rotterdam opent op 18 november image

MediaMarkt opent op 18 november haar nieuwe concept MediaMarkt Tech Village Rotterdam aan het Binnenwegplein. De volledig vernieuwde winkel staat vanaf dat moment volledig in het teken van de modernste technologie én het beleven daarvan. Na Milaan is Rotterdam de tweede Europese stad waarin MediaMarkt dit concept lanceert.

Ontmoetingsplaats voor technologieliefhebbers
Voor MediaMarkt is en blijft de fysieke winkel een belangrijk onderdeel van de omnichannelstrategie. In Europa rolt het bedrijf meerdere nieuwe zogenoemde store formats uit die elk een verschillende focus hebben. MediaMarkt Tech Village Rotterdam wordt primair een ontmoetingsplaats voor technologieliefhebbers: fans van de modernste gadgets, variërend van smartphones tot drones. De vernieuwde vestiging biedt inspiratie, laat de nieuwste trends zien op technologisch vlak en maakt het mogelijk voor klanten om actief nieuwe technologie te ervaren. Een inrichting afgestemd op de belevingswereld van zelfs de meest tech savvy klanten. Van dit type winkel opent MediaMarkt slechts enkele vestigingen in Europa.

Naast het type vestiging zoals MediaMarkt Tech Village Rotterdam waarin de klantbeleving centraal staat, blijven andere typen winkels ook bestaan. Zo zijn er kleinere smart locaties en winkels waarin de focus ligt op snelle reparaties en/of het afhalen van bestellingen. Ook zijn er winkels waarin de nadruk ligt op gemak en de ervaring van het winkelen, net als de standaard formaat winkels die gericht zijn op klantadvies en het assortiment. Domingo Corchado, Chief Customer Officer bij MediaMarkt: “MediaMarkt Tech Village Rotterdam wordt niet zomaar een vernieuwde winkel, maar echt een technologiewalhalla waarin de klantbeleving centraal staat. In Nederland en zelfs in heel Europa is dit een uniek concept. Technologieliefhebbers kunnen er urenlang rondstruinen langs de vele topmerken die we aanbieden, maar ook zelf zien en beleven wat bijvoorbeeld die allernieuwste smartphone nu zo bijzonder maakt of wat het verschil is tussen twee typen headphones. Zo komen dit soort gadgets en apparaten echt tot leven en bieden we de best mogelijke klantervaring.”

Van boutiques tot green walls: niet zomaar een winkel
De bestaande winkel aan het Binnenwegplein wordt momenteel grondig verbouwd. Wie hier komend najaar loopt, zal het niet ontgaan dat MediaMarkt Tech Village Rotterdam is geopend. De nieuwe gevel en ingang worden voorzien van opvallende ledverlichting, waarmee passanten worden verleid om de winkel te betreden en bezoekers meteen zien dat ze niet zomaar een winkel binnenlopen. Ook binnenin verandert van alles. Naast een baristabar komen er ook tal van boutiques waarin de producten van gerenommeerde technologiemerken worden getoond en waar ermee geëxperimenteerd kan worden. In de boutiques worden elke dag live demonstraties gegeven, van notebook tot kookworkshop. Zo stap je in de wereld van het merk.

Om bestelde producten op te halen, komt er buiten de winkel een ophaalautomaat te staan die 24/7 beschikbaar is. MediaMarkt Tech Village Rotterdam krijgt zo ook een veel groener karakter, onder meer dankzij opvallende green walls: muren vol planten die voor een warme en frisse uitstraling zorgen. En ook zullen er in de winkel reparaties worden uitgevoerd, waardoor de levensduur van producten wordt verlengd.

Corchado: “Het is dan ook niet zomaar een verbouwing van de winkel, we creëren echt een compleet nieuwe beleving op deze locatie. Technologieliefhebbers kunnen straks terecht met al hun vragen en wensen over de nieuwste apparatuur en zijn van harte welkom om deze samen met onze medewerkers ook uit te proberen. En ben je wat minder op de hoogte van alle mogelijkheden en verschillen tussen merken en apparaten, ook dan bieden we uitgebreide expertise en inspiratie om je een zo goed mogelijke keuze te laten maken. Iedereen in Nederland weet straks dat MediaMarkt Tech Village Rotterdam de place to be is om de nieuwste technologie te zien en kopen.”

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Infopulse BW vierkant en liggend week 10 -2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!