Wouter Hoeffnagel - 09 november 2021

Lighthouse Systems wordt onderdeel van Infor

Lighthouse Systems wordt onderdeel van Infor image

Infor neemt de leverancier van MES (manufacturing execution systems) voor slimme productie Lighthouse Systems over. Het bekendste product van het bedrijf, Shopfloor-Online, helpt productiebedrijven bij het beheren en verbeteren van productieactiviteiten op het gebied van productie, kwaliteit, inventaris en onderhoud.

De MES-oplossing van Lighthouse Systems, die volledig kan worden geïntegreerd in Infor CloudSuite ERP-systemen (enterprise resource planning), helpt Infor te voldoen aan de klantbehoefte om 24x7 productieactiviteiten te realiseren. Infor verwacht dat de time to value voor klanten aanzienlijk verkort door een volledig geïntegreerde en out of te box oplossing aan te bieden.

Dataconsistentie en real-time zichtbaarheid

"MES-oplossingen zijn van cruciaal belang voor productieorganisaties die dataconsistentie en real-time zichtbaarheid van alle fabrieksactiviteiten willen garanderen", aldus Kevin Samuelson, CEO van Infor. "De integratie van deze mogelijkheden met onze industriespecifieke ERP-systemen helpt ons nog krachtigere oplossingen te leveren aan productieorganisaties. Dit helpt bedrijven die hun activiteiten willen digitaliseren en de ambitie hebben om verder te groeien."

Lighthouse Systems is gevestigd in Crawley, Verenigd Koninkrijk, ongeveer 50 kilometer ten zuiden van Londen. Het bedrijf heeft kantoren in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Singapore. De ongeveer 100 werknemers bedienen klanten wereldwijd in focussectoren zoals automotive, bouw & constructie, voeding & drank, life science, machines & uitrusting, verpakking, en duurzame energie. De organisatie bedient klanten waaronder Ball Corporation, Formica, Lucite International, Nissan, Benteler en de Timken Company.

"We zijn verheugd onze krachten te bundelen met Infor om de operational excellence-initiatieven van onze productieklanten te bevorderen. We hebben 30 jaar ervaring in het leveren van MES-oplossingen aan procesfabrikanten wereldwijd", aldus Tim Barber, bedrijfsdirecteur bij Lighthouse Systems. "Deze oplossingen helpen niet alleen bij de uitvoering van productie, maar stimuleren ook smart manufacturing en digitale transformatie."

Productiviteitactiviteiten centraliseren

Het Shopfloor-Online product van Lighthouse Systems maakt slimme productie mogelijk door alle productieactiviteiten in een centraal softwaresysteem te verzamelen, dat 24x7 toegankelijk is. Het systeem, dat kan worden ingezet in de cloud of on-premises, verbindt de fabriek met de volledige organisatie. Het bedrijf werd erkend als een van de Honorable Mentions in het 2021 Gartner Magic Quadrant for Manufacturing Execution Systems rapport.

De overname van Lighthouse Systems door Infor is vandaag afgerond. De financiële voorwaarden worden niet bekendgemaakt.

NTT BW start 31-5 TM 14-6 SLTN Vierkant
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!