Wouter Hoeffnagel - 09 november 2021

Schneider Electric sluit zich aan bij UniversalAutomation.org

Schneider Electric sluit zich aan bij UniversalAutomation.org image

Schneider Electric, gespecialiseerd in de digitale transformatie van energiebeheer en automatisering, sluit zich aan bij UniversalAutomation.org (UAO). Dit is een onafhankelijke non-profitvereniging die de referentie-implementatie van een shared source runtime beheert. Voor het eerst delen IT- en OT-softwareleveranciers, industriële eindgebruikers, OEM's en academici een gemeenschappelijke automatiseringssoftwarelaag in hun automatiseringstechnologie, ongeacht het merk.

UniversalAutomation.org stimuleert de ontwikkeling van een ecosysteem van draagbare en interoperabele 'plug-and-produce'-software die met bijna elke hardware kan worden uitgevoerd. Door software en hardware te ontkoppelen, een referentieruntime-implementatie van de IEC 61499-standaard te delen en de werelden van informatietechnologie (IT) en operationele technologie (OT) samen te voegen, wil de organisatie een geheel nieuwe categorie industriële automatisering creëren en het volledige potentieel ontketenen van Industrie 4.0.

Nieuw tijdperk voor industriële automatisering

"UniversalAutomation.org is het begin van een nieuw tijdperk voor industriële automatisering", zegt Dr. Barbara Frei, Executive Vice President Industrial Automation bij Schneider Electric. “De huidige architecturen hebben geweldig werk geleverd door de industrie te brengen tot waar we nu zijn. Om de volgende generatie duurzaamheid, innovatie en wendbaarheid te bereiken, moeten we draagbare en interoperabele software omarmen. We moeten onze huidige systemen en processen opnieuw bekijken en op een nieuwe schaal samenwerken. Hiermee hebben de leden van UniversalAutomation.org ingestemd.”

Organisaties die betrokken zijn bij UniversalAutomation.org zijn onder meer: Aalto University, Advantech, Asus, Belden, Cargill, eaw Relaistechnik GmbH, ESA, ETP, Flexbridge, Georgia-Pacific, GR3N, Hirschmann, HTW Berlin, Intel, Jetter, Johannes Kepler University Linz, Kongsberg Maritime, Lawrence Technological University, Lumberg Automation, Phoenix Contact, ProSoft, R. Stahl, Shell, VP Process, Wilo, Wood en Yokogawa. Anderen zullen naar verwachting binnenkort toetreden, waarbij de organisatie actief nieuwe leden werft.

NTT BW start 31-5 TM 14-6 Commvault BW 30-05 tm 07-06-2023
ALSO CTV BW 23-05-2023 t/m 30-05-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!