Redactie - 07 december 2021

Fintechbedrijf Square van Jack Dorsey wijzigt naam in Block

Fintechbedrijf Square van Jack Dorsey wijzigt naam in Block image

Square, het bedrijf dat wordt geleid door ex Twitter-CEO Jack Dorsey, verandert van naam. Als 'Block' wil het haar verschillende activiteiten beter benadrukken.

Begin deze week maakte Dorsey bekend dat hij Twitter als CEO zou verlaten en volop zou gaan voor zijn andere baan bij Square. Nu maakt dat bedrijf bekend dat het zichzelf gaat omdopen tot Block. Dat is een verwijzing naar blockchain, maar ook naar onder meer blokken code en een buurt (blok huizen). Het bedrijf wil daarmee benadrukken dat het meer doet dan enkel betaaldiensten.

Sinds 2009 actief

Square is niet enorm bekend in onze regio, maar bestaat al sinds 2009 en werd mee opgericht door Dorsey. Het bedrijf biedt onder meer een kaartlezer aan die kleine ondernemingen aan hun smartphone kunnen koppelen. Het bedrijf is vandaag met die dienst actief in de VS, Canada, het VK en Japan, maar heeft intussen ook een meerderheid in muziekstreamingdienst Tidal en heeft een business unit rond bitcoin, die wordt ook omgedoopt tot Spiral.

Volgens Block verandert er verder niets aan de organisatie van het bedrijf. Ook de beursticker op de beurs van New York blijft voorlopig 'SQ'.

In samenwerking met Data News

Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!