Wouter Hoeffnagel - 21 december 2021

EU-lidstaten akkoord over veerkrachtigheid van kritieke infrastructuur

EU-lidstaten akkoord over veerkrachtigheid van kritieke infrastructuur image

EU-lidstaten zijn akkoord over een onderhandelingspositie voor de veerkrachtigheid van kritieke infrastructuur voor gesprekken met het Europees Parlement. De onderhandelingspositie is bedoeld om de kwetsbaarheid van kritieke infrastructuur(systemen) te minimaliseren, en tegelijkertijd hun veerkracht te verbeteren.

Het gaat hierbij om uiteenlopende infrastructuur, variërend van zorgsystemen tot financiële markten, energienetwerken, transport, watervoorziening, digitale infrastructuur en ook ruimtevaart. Deze infrastructuur moet in staat zijn natuurrampen, terrorisme en gezondheidsgerelateerde noodsituaties kunnen tegengaan, opvangen, hierop reageren, bestand zijn tegen of hiervan kunnen herstellen.

De Sloveense ministerie voor Binnenlandse Zaken Aleš Hojs wijst op verschillende crises in recente jaren, waaronder terroristische aanvallen, COVID-19 en extreme weersomstandigheden. Deze systemen vitale systemen en infrastructuur onder druk en laten de noodzaak zien collectief voorbereid te zijn. Hojs noemt het verbeteren van de veerkrachtigheid van vitale infrastructuur een van de belangrijkste prioriteiten tijdens het Sloveense voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie.

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!