Wouter Hoeffnagel - 23 december 2021

Fysiek event CES gaat ondanks afzeggingen vooralsnog door

Fysiek event CES gaat ondanks afzeggingen vooralsnog door image

Hoewel verschillende deelnemers inmiddels hun aanwezigheid op de Consumer Electronics Show (CES) 2021 in het Amerikaanse Las Vegas hebben afgezet, gaat de beurs gewoon door. 42 partijen zijn niet aanwezig, wat neerkomt op 7% van de totale oppervlakte die exposanten in gebruik hebben.

Dit maakt CES bekend. Gisteren werd bekend dat Amazon, Twitter, Meta en Pinterest niet op het fysieke event aanwezig zijn. Dat geldt ook voor Lenovo, AT&T en T-Mobile. Ook diverse media zijn niet aanwezig. Andere partijen zijn wel aanwezig, maar houden hun persconferentie bijvoorbeeld virtueel. Of zijn met slechts een beperkt aantal mensen aanwezig op de beursvloer.

In totaal hebben 42 partijen hun aanwezigheid op CES afgezegd. De organisatie wijst erop dat tegelijkertijd ook nieuwe exposanten worden aangetrokken. Sinds afgelopen vrijdag hebben 60 nieuwe exposanten zich aangemeld voor het fysieke event, meldt CES. Ook wijst de organisatie op de strenge veiligheidsmaatregelen die worden getroffen om bezoekers en exposanten veilig te houden. "Gezien de u9itgebreide gezondheidsmaatregelen van CES - vaccinatievereisten, maskers en de beschikbaarheid van COVID-19 testen - in combinatie met het lagere bezoekersaantal en social distancing-maatregelen, zijn er zeker van dat deelnemers en exposanten een 'socially distanced' maar waardevol en productief event in Las Vegas kunnen hebben, evenals een belonende experience via onze digitale assets", schrijft CES in een persbericht.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Vertiv BW week 6 liggend oranje/vierkant blauw 04-12-2023 tm 11-12-2023
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!